Foto: Lauris Vīksne/LTV

11. februāra vakarā noskaidrojās, ka šogad lielajā "Eirovīzijā" Latviju pārstāvēs puišu grupa "Sudden Lights" ar ritmisku un trauksmainu šūpuļdziesmu "Aijā", kurai grupa izveidojusi arī sirdi plosošu videoklipu. Soctīklotāji interneta ārēs spriež: dziesma ir laba, pat pārāk laba popdziesmu konkursam, tomēr iekļūšana finālā diez vai gaidāma.

Kā jau ierasts sociālajos tīklos, vērtējums par šūpuļdziesmu "Aijā" ir diametrāli pretējs – vieni saka, ka dziesma "ir nekāda", citi atkal sajūsmā varētu lauzt krēslus. Lūk, tviterlietotāja Edīte par "Supernovas" iznākumu pavisam sapīkusi:

Allaž dumpinieciski noskaņotais Mārtiņš ir pārliecināts, ka Latvijai kārtējo reizi neizdosies no pusfināla iekļūt finālā:

Savukārt Laura ar gudru ziņu atzīmē, ka latviešiem nekad nekas nebūs labi:

Bet Agneses ģimenē šūpuļdziesma tik ļoti patika, ka alkohola ietekmē par to nobalsots sevišķi vērienīgi:

Jau daudzus gadus Islandē mītošā Ilze atzīmē, ka "Aijā" bijusi vienīgā pa īstam emocionālā dziesma "Supernovā":

Jauniete vārdā Viktorija ļoti vēlējusies balsot par "Sudden Lights", taču ar šausmām konstatējusi, ka ārzēmēs šie prieki liegti:

Vēl kādai meitenei "Aijā" tik ļoti gāja pie sirds, ka viņa arī uzkrāsojās līdzīgi kā tēli dziesmas videoklipā:

Ne vienam vien šķiet, ka "Sudden Lights" kaut kādā mērā atgādina gan "Citus zēnus", gan "Carnival Youth":

Bet nu no emocijām pie kārtīgas dīvāna ekspertu analītikas. To, ka "Sudden Lights" potenciāls uzvarēt atlasē ir ļoti liels, jau iepriekš pareģoja "Delfi" "Eirovīzijas" eksperts Edgars Bāliņš. Šajā kontekstā Ģirts Briģis norāda, ka grupa jau sen ir pāraugusi "Eirovīzijas" formātu un muzikāli atrodas krietni augstākā plauktiņā. Līdzīgu viedokli pauda arī citi komentētāji tviterī.

Tviterlietotāja Līga atzīmēs, ka līdz ar "Aijā" pirmo reizi pa ilgiem gadiem "Eirovīzijā" atkal skanēs latviešu valoda – dziesmas pēdējais pantiņš skan latviski. Kā zināms, savulaik Fomins un Kleins uz Turciju aizbrauca ar savu "Dziesmu par laimi", bet diemžēl panākumu laimi atpakaļ neatveda.

TV3 žurnālists Ivo Butkevičs analizē, ka dziesmu prasītos maķenīt pamainīt:

Savukārt "Nemelo.lv" redaktors Ansis Pūpols uzskata, ka "Aijā" draud pēdējā vieta, taču to glābt varētu mūsu talantīgie surdotulki, ja brauktu līdzi uz Liverpūli:

Savukārt Lidia zina, ko nozīmē vārdiņš "aijā" – netulkojams Eiropai, tomēr savā būtībā katram saprotams:

Lai gan Sintijas sirds šogad piederēja "Supernovas" veterānam Rivam, viņa pauž atzinību arī "Sudden Lights" un kopumā novērtē foršu vakaru:

Domājat, ka mūsējiem nespīd ne fināls, ne uzvara? Mārtiņš gan norāda, ka dzīve mēdz sagādāt pārsteigumus...

Kā jau ziņojām, šogad uz "Eirovīziju" Liverpūlē dosies "Sudden Lights" ar trauksmainu šūpuļdziesmu "Aijā". Tā lēma gan skatītāji ar savu balosjumu, gan profesionāļu žūrija, kuras sastāvu LTV pagaidām tur noslēpumā. Par nule aizvadīto "Supernovas" finālu plašāk lasi šeit, savukārt savu izsvērto un argumentiem bagāto viedokli par to, vai mūsējiem šogad izdosies izkļūt no pusfināla, atstāj komentāru sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!