Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā uzskata speciālisti, spriedums par tikko sastaptu sievieti vīrieša zemapziņā veidojas vairāku neapzinātu faktoru ietekmē. Turpinājumā izdevuma "Cosmopolitan" apkopotās septiņas lietas sievietes personībā, kam vīrieši pievērš uzmanību pirmām kārtām.

Matu biezums

Jau kopš cilvēces pirmsākumiem vīriešus ir saistījušas tās pretējā dzimuma pārstāves, kuras var lepoties ar biezu un garu matu rotu. Tas skaidrojams ar neapzinātu veselīgākās un izturīgākās partneres meklēšanu, kas spēs radīt veselus un spēcīgus bērnus.

Smaida patiesums

Kā vēstī “Cosmopolitan”, par patiesām emocijām liecina krunciņas, kas ap acīm savelkas smaidīšanas laikā, savukārt, smaidot piespiedu kārtā, acu izteiksme paliek nemainīga. Tādējādi izmaiņas mīmikā vīrieti informē par sievietes patieso nostāju, ļaujot to uztvert neapzināti.

Apkārt esošo cilvēku kompānija

Kā noskaidrots “Cosmopolitan” veiktajās aptaujās, vīriešiem visvieglāk pieejamas šķiet sievietes, kuras izklaidējas vēl trīs cilvēku kompānijā, jo kupls draugu bariņš var mazināt drosmi tuvoties iecerētajam simpātiju objektam, savukārt sieviete, kas vakaru pavada divatā ar kādu personu šķiet neaizskarama, vīrietim nevēloties iztraucēt sarunu.

Balss tembrs

Pētījumos atklāts, ka vīriešus visbiežāk saista sievietes ar augstāku balss tembru, kas neapzināti tiek saistīts ar sievišķīgu trauslumu un vēlmi savu partneri pasargāt.

Tāpat šo tendenci skaidro evolūcijas teorija – augstāks balss tembrs liecina par veselīgu sievietes reproduktīvo sistēmu.

Gurnu un vidukļa apkārtmēra attiecība

Arī šīs īpatnības skaidrojums rodams jau cilvēces pirmsākumos, kad vīrieši pirmām kārtām lūkojās pēc potenciālās bērnu mātes un dzimtas turpinātājas.

Tātad, jo lielāka ir vizuālā atšķirība starp sievietes gurniem un vidukli, jo auglīgāka un, attiecīgi – pievilcīgāka, viņa šķiet vīrietim.

Mirdzums

Gluda un starojoša sejas krāsa liecina ne tikai par veselīgu organismu, bet arī mentālo stāvokli, jo stresa ietekmē mainās sejas ādas struktūra, kļūstot nespodrai un pelēkai.

Tādējādi mirdzoša āda ir viens no lielākajiem faktoriem, kas saista vīriešu uzmanību, un tās toņa uzturēšanā ieguldītie līdzekļi viennozīmīgi sevi attaisno.

Mākslīgi uzlabotās ķermeņa daļas

Pieaudzēti mati, nagi un skropstas vai lūpas, kas uzlabotas ar botoksu, vairumā gadījumā atgrūž vīriešus, radot bailes tuvoties to īpašniecei, un, kā vēstī “Cosmopolitan”, arvien lielāks kļūst to vīriešu īpatsvars, kas izvēlas dabiska izskata sievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!