Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latviešu sportists Oskars Muižnieks aizvadītajā nedēļas nogalē Francijā izcīnīja 21. vietu Eiropas čempionātā kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratonā, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Savukārt pērnā gada Eiropas čempions "Masters" klasē Lauris Purniņš šajā konkurencē šogad finišēja piektajā vietā.

Bez Muižnieka un Purniņa Latvijas godu Eiropas čempionātā aizstāvēja arī Jānis Priževoits. Riteņbraucējus sagaidīja 95 kilometrus gara un kāpumiem ļoti bagātība trase. Sportisti pievarēja 3070 augstuma metrus. Trase bija arī prasīga tehniskajā ziņā.

Muižnieks vīru elitē no starta brauca ļoti tuvu līderiem. Paņemtais temps gan vienā brīdī kļuva par smagu. Oskars savas pozīcijas sāka pakāpeniski zaudēt. Turpinājumā liepājnieks gan atrada spēku rezerves, lai turpinātu cīņu ne tikai par izdzīvošanu, bet arī veiktu kāpumu vietu izteiksmē. Latviešu riteņbraucējs līdz finišam prata aizcīnīties līdz 21. vietai. Trasē Muižnieks pavadīja četras stundas 46 minūtes un piecas sekundes.

Tikmēr uzvarēja beļģis Vouts Allemans, kurš distancē pavadīja par 17 minūtēm un 24 sekundēm mazāk. Atzīstams panākums latviski runājošajam igauņu riteņbraucējam Pēteram Prūsam, kurš starp 118 finišējušajiem izcīnīja sesto vietu (04:33:35).

Arī "Masters 35 – 39" grupas vīri veica to pašu distanci, ko elites braucēji. Purniņš sākuma daļā turējās līderu pulkā, tomēr distances otrajā pusē nedaudz atkāpās un finišēja piektajā vietā (05:14:19). Tikmēr Priževoits debijas Eiropas čempionātā aizcīnījās līdz 13. vietai (05:28:02).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!