Foto: Privātais arhīvs

Pēc tam, kad pašpasludinātais viedokļu līderis Artūrs Bernis vietnē "Facebook" publicēja aizskarošus komentārus par žurnālistu Artūru Špaku un TV3 veidoto sižetu, sākās tiesvedība. Pirmdien Bernis vietnē "Facebook" vispēdīgi atvainojies žurnālistam, kuru publiski izķengājis. Publisku atvainošanos viņam piesprieda tiesa, taču to viņš ignorēja. Lietai nonākot pie tiesu izpildītāja, Bernis nu bija spiests atvainošanos publicēt.

Portāls “Delfi” jau iepriekš ziņoja par strīdus situāciju starp Špaku un Berni. 2021. gadā TV3 žurnālists Artūrs Špaks veidoja sižetu raidījumam "Bez Tabu" par to, ka “Baltic Beach Hotel & SPA” pārkāpj Covid-19 ierobežojumus un atļauj izmantot peldbaseinu arī cilvēkiem, kuriem tas nav akūti nepieciešams.

Bernis sašūmējās: viņaprāt, sižetā filmēti “puspliki” bērni, tāpat arī apvainojis Špaku nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanā, pieminot arī viņa gaitas zemessardzē. Rupjos "Facebook" ierakstos viņš vēstīja: "Iespējams, ka viņi ir pedofili vai geji...", "Vai Zemessardzei ir okei, ka tāds degradē Zemessardzes godu?", "Šis ir tas idiots no "Bez Tabu", kurš, ja sāktos latviešu izsūtīšana, pirmais pavērsīs ieroci pret savējiem".

Špaks pēc tam ar savu juristu sagatavoja brīdinājuma vēstuli, kurā lūdza, lai vārdabrālis aizskarošos ierakstus izņem un turpat "Facebook" arī publiski atvainojas. Tā kā uz vēstuli netika reaģēts, lieta tika nodota tiesai, kurā Špaks arī lūdzis kompensāciju.

Pirmajā instancē Špaks zaudēja, taču otrajā žurnālista prasības pilnībā tika apmierinātas. Bernim jāsedz ne tikai morālā kompensācija Špakam (150 eiro), bet arī tiesas izdevumi 2000 eiro apmērā. Kā Špaks vēlāk ziņoja, arī šie noteikumi netika izpildīti un viņš vērsies pie tiesu izpildītāja.

Taču pirmdien Bernis tiesas uzlikto pienākumu izpildījis un atvainojies Špakam publiski savā "Facebook" profilā.

Špaks nepalika atbildi parādā. Turpat feisbukā viņš skaidro, ka tiesa uzlikusi pienākumu Bernim publiski atvainoties. Tā kā laikus tiesas spriedums netika neizpildīts, Špaks vērsies pie tiesu izpildītāja, kurš uzlika nodrošinājumu Berņa īpašumam, ko varētu pārdot izsolē, kā arī papildu samaksu pašam tiesu izpildītājam. Bernis pats sava ieraksta komentāros min, ka viņam šis tiesas process kopā izmaksājis aptuveni 4000-5000 eiro.

Artūrs Bernis sevi ne tikai sauc par viedokļu līderi, bet arī ļoti krasi iestājies pret vakcināciju Covid-19 laikā un vēl joprojām to savā "Facebook" profilā uzsver. Viņš piedalījies arī 14. Saeimas vēlēšanās, kandidējot no saraksta "Apvienība Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!