Foto: Shutterstock

Kāds vācietis uz mirkli piepildīja savu sapni – viņa mākslas darbs karājās slavena muzeja galerijā. Taču jau dažas stundas vēlāk glezna no izstādes tika aizvākta, bet vīrietis no darba atlaists, vēsta CNN.

51 gadu vecais izstāžu tehniķis, kas pats sevi pasludinājis arī par "ārštata mākslinieku", 26. februārī slepus slavenajā muzejā "Pinakothek der Moderne" Minhenē ienesa un pie sienas izlika savu mākslas darbu, vēsta vācu tabloīds "Süddeutsche Zeitung" un to apstiprina arī Minhenes policija. Kad apsardze atklāja notikušo, mākslas darbs nekavējoties no galerijas tika aizvākta un konfiscēta, bet vīrietis atlaists.

Tā kā vīrietis muzejā strādāja, viņam piekļuve telpām bija arī ārpus ierastā darba laika, kas izskaidro faktu, kādēļ neviens viņa darbības nebija manījis. Nav zināms, cik ilgi 0,6x1,2 metrus lielā glezna atradās pie sienas, taču muzeja pārstāve presei pauž, ka slavas stundu tā, visticamāk, ilgi nepiedzīvoja.

"Uzraugi kaut ko tādu pamana nekavējoties," vācu tabloīdam sacījusi Tīna Nelere. Muzejs paziņojis, ka nekomentēs to, kas gleznā ticis attēlots, jo šāda rīcība varētu mudināt citus slavas meklētājus. "Varu pateikt tikai to, ka par izstādes papildinājumu no apmeklētājiem nesaņēmām nekādas pozitīvas atsauksmes," viņa piebildusi.

Pret vīrieti pašlaik tiek veikta izmeklēšana par īpašuma bojāšanu, un par šo noziegumu var piespriest naudas sodu vai cietumsodu līdz diviem gadiem. "Glezna bija piestiprināta pie izstādes sienas ar divām skrūvēm, tāpēc šī izstādes siena tika bojāta, un Minhenes Kriminālizmeklēšanas departaments tagad izmeklē urbumu radītos bojājumus īpašumam," CNN norādījis Minhenes policijas galvenais direktors Kristians Drekslers. Kopējie zaudējumi tiek lēsti aptuveni 100 eiro apmērā.

Kad citi muzeja darbinieki bija atklājuši galerijā nepiederošo gleznu, vīrietis muzejam nosūtījis arī e-pasta ziņu, atzīstot savu rīcību.

Līdzīgs incidents pirms vairākām nedēļām noticis Bonnas muzejā "Bundeskunsthalle", kur kāda studente ar abpusēju līmlenti pie izstādes sienas pielīmēja savu gleznu. Darbinieki to bija pamanījuši vien tad, kad izstāde tika demontēta. Šī muzeja administrācija uz notikušo reaģēja ar humoru, vietnē "X" rakstot: "Mums tas šķiet smieklīgi, un mēs vēlētos iepazīt mākslinieku. Tāpēc sazinies! Nekādas nepatikšanas nebūs. Goda vārds."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!