Foto: Publicitātes foto

Skaistumkonkurss "Miss Teen USA", kurā piedalās pusaudzes un jaunietes no visiem ASV štatiem, zaudējis savu princesi – nule par daiļāko tīni kronētā Uma Sofija Srivastava atteikusies no titula, un kroni noraidījusi arī skaistule, kurai tas pienācās pēc šāda Srivastavas soļa. Taču viss sākās ar vēl prestižāka konkursa – "Miss USA" uzvarētājas atteikšanos no sava kroņa pēc septiņu mēnešu "valdīšanas".

Amerikas skaistumkonkursi "Miss USA" un "Miss Teen USA" šobrīd pārdzīvo ne tos vieglākos brīžus – protestējot pret toksisku attieksmi no rīkotāju puses, nu jau trīs daiļavas no saviem kroņiem un tituliem atteikušās.

Pērn septembrī konkursā "Mis ASV" uzvarēja 24 gadus vecā Noēlija Voigta, taču šā gada 6. maijā viņa no titula atteicās. Tas noticis tamdēļ, ka konkursa rīkotāji esot kaitējuši viņas garīgajai veselībai, darba apstākļi bijuši kaitnieciski, pavēles no organizatoru puses neizturamas, valdījusi arī pilnīga kontrole pār Voigtas sociālajiem tīkliem. Skaistule neslēpja, ka organizācijas izpilddirektore Leila Roza nodarbojoties ar bulingu. Voigta atkāpjoties paziņoja, ka viņas personīgās vērtības vairs neiet kopā ar organizatoru uzstādījumiem. Viņas kronis šonedēļ dosies pie 28 gadus vecās Savannas Gankevičas, kura konkursā pārstāvēja Havaju salas.

Drīz pēc Voigtas par demisiju paziņoja Klaudija Mišela, kura "Mis ASV" atbild par sociālo tīklu saturu. Taču ar to skandāls nerimās.

8. maijā aizvadīts vēl viens konkurss, kas darbojas "Miss USA" paspārnē – tajā piedalās jaunas meitenes. Uzvarēja 17 gadus vecā Uma Sofija Srivastava, kura konkursā pārstāvēja Ņūdžersijas štatu. Arī šī jaunkundze pievienojās vecākās kolēģes Voigtas pārmetumiem un arī "nolika" kroni.

Tādējādi tituls pienācās nākamajai aiz Srivastavas – skaistulei no Ņujorkas, 19 gadus vecajai Stefānijai Skinnerei. Taču arī Skinnere paziņoja, ka nepieņems daiļākās amerikāņu pusaudzes kroni un titulu. Skinnere par šo lēmumu plaši vēstīja savos sociālajos tīklos.

"Es šajā jomā esmu kopš 12 gadu vecuma. Izlaidu dzimšanas dienas, skolas pasākumus, izlaidumus, lai sevi veltītu konkursiem. Tas ir kā sports. Dalībnieces dzīvo aizspriedumos par to, ka konkursi ir glamūrs un spozme," sacīja jauniete, uzsverot sieviešu solidaritāti, vēršoties pret nepieņemamu un vardarbīgu attieksmi no rīkotāju puses. Visas sievietes liecina, ka "Mis ASV" vadība iedragājusi viņu garīgo veselību.

Pārmetumu kopums, kas vēlies pār prestižo konkursu, patlaban apdraud tā tālāku pastāvēšanu, galvenokārt apdraudēti daudzie sadarbības līgumi ar medijiem, kas pārraida šos konkursus, ziņo "New York Post".

Medijs raksta, ka dārgakmeņiem rotātie kroņi patiesībā dāmām nozīmējot ērkšķu vainagu galvā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!