Foto: Agnija Reiniece

Pievienoties entuziastiem no Igaunijas un Somijas varēja ikviens pirtī gājējs, lai kopīgi uzstādītu jaunu Ginesa rekordu. Rekorda uzstādīšana notika 8. jūnijā – Starptautiskajā pirts dienā.

Ikviens pirts entuziasts varēja palīdzēt uzstādīt jaunu Ginesa rekordu. Vienīgais, kas bija jādara, – jāuzņem fotogrāfija, kurā redzams, ka tik tiešām atrodies pirtī, un pēcāk tā stundas laikā (no septiņiem līdz astoņiem vakarā) jāievieto "Facebook" speciāli tam paredzētā grupā.

Rekorda pārsniegšana jau sākotnēji bija garantēta, jo rekorda uzstādīšana šādā formā notiek pirmo reizi. Pirts entuziaste Elina Priksa stāsta, ka rekordam gatavojās gandrīz gadu, un lielākās bažas radīja nevis tas, vai būs gana liels augšupielādēto fotogrāfiju skaits, bet gan tas, vai tās būs derīgas. Proti, rekorda rezultātus varētu pabojāt karstgalvji, kuri lejuplādētu kailfoto vai tamlīdzīgi.

Vismaz pagaidām raugāms, ka viss noritējis diezgan gludi, un rekorda organizatori ir sajūsmināti par rezultātu, lai gan piemetina, ka nebija konkrēta mērķa, cik daudz foto viņi gribētu savākt. Turklāt organizatori pastāsta, ka gana naski uz pirtī iešanu esot bijuši arī latvieši – vienu brīdi mūsējie pievienoja foto gandrīz tikpat daudz, cik somi, kas jau izsenis augsti godā pirts tradīcijas. Somiem pirts diena ir tik svarīga, ka jau labu laiku viņi diskutē, vai tai vajadzētu būt nacionālai brīvdienai.

"Visit Estonia" ierakstā "Facebook" pateicas ikvienam, kurš piedalījās Ginesa rekorda tapšanā un teic, ka liecinieki tuvāko dienu laikā saskaitīs visus foto – atsijās nederīgās un pēcāk nosūtīs Ginesam, kas rekordu apstiprinās tuvāko nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!