Foto: Publicitātes foto

Ikviens pirts cienītājs no visas Latvijas aicināts pievienoties entuziastiem no Igaunijas un Somijas, lai kopīgi uzstādītu jaunu Ginesa rekordu. Rekorda uzstādīšana notiks 8. jūnijā, Starptautiskajā pirts dienā, tā galvenais mērķis – visvairāk uzņemto fotogrāfiju no pirts vienas stundas laikā, portālam "Delfi" saka akcijas pārstāve Annija Asmusa.

Lai piedalītos rekorda uzstādīšanā, nepieciešams ne tikai iet pirtī konkrētajā stundā (no plkst. 19.00 līdz 20.00), bet arī iemūžināt to fotogrāfijā un augšupielādēt foto tam izveidotā lapā "Facebook" – links šeit.

Svarīgi, lai foto redzamie cilvēki būtu peldkostīmos vai dvieļos. Akcijas organizatori aicina izmantot gan publiskās pirtis, gan sev piederošās, gan doties ciemos pie radiem vai draugiem, kam ir pirts.

"Rekorda uzstādīšanā tiks ņemts vērā tieši fotogrāfiju skaits, nevis cilvēku skaits katrā fotogrāfijā, taču, lai fotogrāfiju ieskaitītu rekordam, tajā jābūt redzamam vismaz vienam cilvēkam. Tātad – ja pirtī dodaties kompānijā ar desmit draugiem, ieteicams katram nofotografēties atsevišķi un rekorda lapā augšupielādēt visas fotogrāfijas. Svarīgi, lai attēlos ir skaidri saredzama pirts vide," stāsta "Visit Estonia" tūrisma nodaļas vadītāja Anelli Lepa.

"Ņemot vērā, ka gan latvieši, gan somi un igauņi ir iecienījuši iet pirtī, ceram uz lielu cilvēku atsaucību, lai uzstādītu ievērojamu Ginesa rekordu. Ar šo pasākumu vēlamies stāstīt par dažādajiem ieguvumiem labsajūtai, ko sniedz pirts. Pēdējos gados esam novērojuši, ka labsajūtas tūrisms kļūst aizvien populārāks, tāpēc tā var būt arī lieliska iespēja, lai sekmētu ārvalstu viesu skaita pieaugumu," piebilst Lepa.

"Visu trīs valstu kultūrās ir daudz līdzīgā, bet īpaši varam izcelt tieši pirts tradīcijas. Runājot par Somiju, jāsaka, ka tieši iešana pirtī ir viens no iemesliem, kāpēc varam sevi dēvēt par laimīgāko tautu pasaulē," uzsver Somijas Pirts biedrības vadītājs Janne Koskenniemi.

"Lai gan daudziem no mums pirts diena ir katru sestdienu, aicinām izcelt tieši 8. jūniju un Starptautisko pirts dienu. Plānots, ka rekorda uzstādīšanas dienā pirtī ies vairāk nekā miljons cilvēku, tāpēc esam droši, ka mums izdosies uzstādīt rekordu un sekmēt visu iesaistīto valstu atpazīstamību pasaules mērogā," stāsta Starptautiskās pirts asociācijas prezidents Risto Elomā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!