Foto: Kadrs no video
ASV nofilmēts kārtējais video, kurā it kā redzams ārpuszemes izcelsmes lidojošs objekts - tādu sižetu ir daudz, tomēr jaunākā sižeta autora apgalvojumu patiesīgumu apstiprinājuši arī vietējie žurnālisti.

Satraukums sākās pēc tam, kad kāds Denveras piepilsētas iedzīvotājs televīzijas kanālam Fox 31 piedāvāja video, kas uzņemts netālu no viņa mājām.

Sižetā iemūžināta skaidra, saulaina diena, un tikai, skatot video palēninātā režīmā, kļūst redzams kāds objekts, kas nedaudz haotiski, bet ātri apļveidā kustas debesīs.

Noslēpumainais objekts pazūd no redzesloka vietā, kur sākas zemes virsma. Domājams, nepietiekamas kontrastainības dēļ tā aprises kļūst nesaskatāmas. Tomēr vietējie plašsaziņas līdzekļi neizslēdz iespēju, ka NLO veicis nosēšanās manevru.

Televīzijas kanāla uzaicinātais aviācijas eksperts nespēja objektu identificēt, tikai atzīmējot, ka tā nav lidmašīna, helikopters vai kāds cits cilvēka vadīts lidaparāts.

Lai gan šādu iespaidu varēja radīt arī digitālās kameras darbības traucējumi vai kāda vizuāla ilūzija, eksperts minēja, ka nofilmēta varētu būt vēja gaisā pacelta atlūza.

Turklāt neviens cits Denveras iedzīvotājs todien neko aizdomīgu nebija manījis, un arī aviācijas un militārie dienesti uz žurnālistu jautājumiem par aizdomīgiem lidojošiem objektiem atbildēja noliedzoši.

Arī komentētāji internetā sadalījušies vairākās pretējās nometnēs - vieni ir pārliecināti, ka video patiešām redzams NLO, citi runā par sazvērestību teoriju no militāristu puses, kamēr pārējie saglabā skeptisku nostāju.

Pat NLO eksperts Roberts Šifers savā blogā izsmej žurnālistu lētticību, apgalvojot, ka video redzamais objekts ir vienkārši kamerai garām aizlidojis kukainis.

Vēl citi komentētāji izsaka aizdomas, ka vietējā televīzijas kanāla žurnālisti bijuši tik ļoti izslāpuši pēc sensacionālām ziņām, ka paši izveidojuši mulsinošo aculiecinieka video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!