Foto: Privātais arhīvs

Pēc trača, kas radies pēc tam, kad pašmāju jaunais fotogrāfs Tumass Lukomskis (attēlā pa labi) atteicis dziedātājai Solvitai Avakjanai jeb Sollai fotografēšanos kādā projektā, pie DELFI Izklaides vērsušās un sociālajos tīklos sūdzējušās vairākas modeles, atklājot papildus nianses par šī fotogrāfa uzvedību.

Pēc tam, kad fotogrāfs savā Facebook lapā publicēja saraksti ar Sollu, viņa sekotāju reakcija bija citādāka, nekā viņš, iespējams, bija gaidījis. Tauta tā vietā, lai kopā ar fotogrāfu šausminātos par Sollu, metās aizstāvēt izskatīgo sievieti un kaunināt fotogrāfu.

Drīz vien fotogrāfs ierakstu no savas Facebook lapas izdzēsis, lai pēc tam atkal atjaunotu, bet meitenes, kuras centušās pieklājīgi aizstāvēt Sollu - nobloķējis.

Kā uzsver meitene vārdā Ludmila Jakuvenko, "ne jau Tomasam būs diktēt, kas ir skaists un kuru apzīmēt ar vārdu garām". Meitene uzsver, ka, ņemot vērā to, ka Tomass ir fotogrāfs un modeles, viņa klienti, viņa rīcība ir absolūti neprofesionāla.

Meitene spriež, ka fotogrāfs ir pārkāpis sava amata profesionālo ētiku, publicējot privātu saraksti ar klienti. "Varbūt meiteņu privātās fotogrāfijas viņš pēc tam arī nodod citu rokās?" jautā Ludmila.

Sollas aizstāvībā iesaistījusies arī dizainere Kristīne Deimon, kura savā Facebook lapā paudusi cieņu Sollai un atklājusi, ka fotogrāfs mazas kritikas dēļ izslēdzis arī viņu no savu draugu loka. "Cilvēks nemāk pieņemt kritiku un māca to pieņemt vēl citiem," tā Deimon. Arī citas meitenes atklāj, ka viņām sadarbībā ar Lukomski nav vedies visai labi.

"Trīs gadus atpakaļ Dublinā viņš gribēja mani bildēt, sarunāja tikties uz kafiju. Stāstīja, cik foršs viņš esot un kā visas viņu grib. Labi, ka man vajadzēja iet uz darbu, es no viņa atkratījos, sāku viņu ignorēt. Nosauca mani par debilo un nobloķēja Facebook," savu stāstu atklāj Sabīna Klaudija.

To, ka viņām, mēģinot sadarboties ar šo fotogrāfu, sanākušas zināmas klapatas, atklājušas arī Kamilla Gaifullina, Sarmīte Dance un Arta Avena, bet Kristīne Deimon zina stāstīt, ka dzirdējusi vēl dažādus stāstus no meitenēm, kuru sadarbība ar Lukomski nav izvērtusies visai pozitīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!