Foto: Ingrīda Freiberga
Oktobris ir gada krāsainākais mēnesis, un tajā uz rudenīgām pastaigām aicina arī Preiļu muižas komplekss un parks.

Parkā turpinās Preiļu pils atjaunošana, kā arī drīzumā tiks uzsākti parka vārtu atjaunošanas darbi, lai saglabātu grāfu Borhu atstāto kultūrvēsturisko mantojumu, informē Preiļu novada tūrisma informācijas centra vadītāja Iveta Šņepste. Pirms gada atjaunotā mazā, baltā estrāde uz Ievas un Ādama saliņas ir pateicīga vieta skaistu foto uzņemšanai, kā arī to ir iecienījuši kāzinieki.

Dabas speciālisti ir izpētījuši un apzinājuši parka teritorijā esošos aizsargājamos kokus – vietējo un citzemju sugu dižkokus, konstatējot tajā 10 dižkokus un piecus kokus, kas gandrīz atbilst to kritērijiem. Plānots tos atzīmēt dabā, kā arī izveidot izzinošo dabas taku, lai parka apmeklētājiem pastaigas būtu vēl interesantākas.

Latvijas lielākā ainaviskā parka teritorijā sava vieta ir arī aktīvo atpūtas veidu cienītājiem, jo pludmales zonā iespējams nodarboties ar volejbolu, futbolu, braukt pa pirmo BMX trasi Latgalē u.c. Drīzumā tur rosīsies arī tenisa spēlētāji, jo paredzēts uzbūvēt divus tenisa laukumus.

Pastaigu laikā ir iespēja satikt šī gada kuplāko Preiļu parka ģimeni – gulbju pāri ar sešiem nu jau lielajiem mazuļiem. Ikviens tiek aicināts tos vērot pa gabalu viņu un arī pašu drošībai.

Ja vēlaties uzzināt vairāk informācijas par parku un pilsētu, vari doties ekskursijā ar Preiļu novada TIC gidu (tel.29116431) vai sazināties ar kādu no Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja speciālistiem (tel. 65322731).

Ko vēl apskatīt un izbaudīt Preiļos, atradīsi šajā "Tūrisma Gids" publicētajā maršrutā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!