Eifeļa torņa apsardzes darbinieki pirmdien, 14. augustā, uzgājuši divus amerikāņu tūristus, kas stiprā reibumā "iestrēguši" slavenajā tūrisma objektā un, netiekot ārā, aizmiguši tur, vēsta ārzemju mediji.

Abi vīrieši atrasti vietā starp otro un trešo līmeni, kas parasti ir slēgta apmeklētājiem, un tas visticamāk noticis tādēļ, ka abi bijuši stiprā reibumā.

Zināms, ka tūristi samaksājuši ieejas maksu svētdienas vakarā ap pulksten 22.40 un nākamā reize, kad tie redzēti, ir apsardzes darbiniekiem veicot rīta apgaidu agrā rīta stundā pirms Eifeļa torņa atvēršanas, vēsta BBC. Lai vīriešus izglābtu, tika izsaukta specializēta ugunsdzēsēju vienība cilvēku glābšanai no lieliem augstumiem. Ierastais Eifeļa torņa atvēršanas laiks pulksten 9 glābšanas darbu dēļ tika atlikts.

Parīzes policija nopratina vaininiekus, savukārt Eifeļa torņa pārstāvniecība norādījusi, ka par notikušo iesniegs kriminālprasību. Šis incidents noticis divas dienas pēc tam, kad sestdien, 12. augustā, Eifeļa tornis divreiz tika evakuēts, jo tika saņemti draudi par spridzekli tajā.

Eifeļa torni, kas uzcelts 1880. gados un ir 300 metrus garš, pagājušajā gadā apmeklēja 5,8 miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!