Foto: Publicitātes foto
Kā jau katru gadu, arī šogad skolēni nāk palīgā ar risinājumiem dāvanām. Ikgadējā Ziemassvētku tirdziņā "Cits Bazārs" varēs aplūkot 270 jauno uzņēmēju – skolēnu – radītās preces un pakalpojumus.

Radošas un unikālas, skolēnu pašu rokām veidotas dāvanu idejas varēs iegādāties tirdziņā 2. decembrī no pulksten 11 līdz 17 tirdzniecības centrā "Domina Shopping". Lai būtu neliela nojausma par to, uz ko skolēni ir spējīgi, piedāvājam ielūkoties 10 meistarstiķos, kas būs pieejami arī tirdziņā.

Papīra grieznis dāvanu saiņošanai

Foto: Publicitātes foto

Dāvanu saiņošana ir viens no priekpilnākajiem rituāliem svētku sezonā, taču tas vienlaikus ir arī gana atbildīgs un sarežģīts darbiņš. Saiņošanas procesa atvieglošanai skolēni radījuši ierīci "Wrapper Prepper", kas paredzēta glītai dāvanu papīra nogriešanai.

Mājas čības ar LED gaismu

Foto: Publicitātes foto

Skolēni radījuši mājas čības ar iebūvētu LED apgaismojumu – apavu zoles ir aprīkotas ar apgaismojumu, kas ļaus pārvietoties tumsā. Šādas čības visai noderīgas var būt bērniem, kuri baidās no tumsas. Tās ir aprīkotas ar svara sensoru un lādētāju. Darbības laiks ar vienu uzlādi ir vairāk nekā 100 stundas.

Bišu vaska lūpu balzams

Foto: Publicitātes foto

Svaigs gaiss ir svarīgs kā ziemā, tā vasarā, taču arī aukstajā laikā nedrīkst aizmirst par ādas veselību. Īpaši izplatīta problēma ziemā ir lūpu sprēgāšana. Lai nepatīkamos simptomus mazinātu, skolēni piedāvā bišu vaska lūpu balzamu "Vaga".

Galda spēle "GreenLight"

Foto: Publicitātes foto

Kas gan ir svētki bez jautrām spēlēm? Spēle "GreenLight" būs jautra un noderīga ģimenēm ar bērniem, jo tai ir izglītojoša ievirze – satiksmes noteikumu izzināšana jautrā un saistošā veidā.

Sveces

Foto: Publicitātes foto

Sveces ir viena no iecienītākajām Ziemassvētku dāvanām, tās simbolizē gaismu un siltumu gada tumšajā laikā. Kripatiņu gaišuma un sirds siltuma mājās skolēni piedāvā ienest ar svecēm "Lumainare".

Koka interjera priekšmeti mājai

Foto: Publicitātes foto

Koks ir mūsdienīgs un dabīgs materiāls, kas piešķir siltumu un mājīgumu ikvienam interjeram. Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma audzēkņu mācību uzņēmums "Viss kokā" tirdziņā piedāvās dažādus kvalitatīvus koka darinājumus, kas iederēsies jebkurā mājoklī.

Kosmiska dizaina interjera lampas

Foto: Publicitātes foto

Omulīgs mājokļa apgaismojums ir svarīga interjera dizaina sastāvdaļa. Skolēni radījuši "Cosmic Lamps", kas izgatavotas ar 3D printēšanas tehnoloģiju, un iederēsies mūsdienīgos interjeros.

Patriotiska dizaina termosi

Foto: Publicitātes foto

Lai arī patriotu mēnesis tikko kā noslēdzies, ziema tikai sāk uzņemt apgriezienus. Šajā gada laikā savu aktualitāti nezaudē siltumu uzturošas dzērienu krūzes un termosi. "ThermoMate" autori parūpējušies, lai tie ne tikai sasilda, bet arī iedvesmo savus īpašniekus ar gaumīgi latviskiem motīviem.

Rotaļlieta kaķiem

Foto: Publicitātes foto

Arī par mājas mīluļiem ir padomāts! Visi, kuriem mājās ir vismaz viens kaķis, zina, cik ļoti svarīga ir vieta, kur mīlulim uzasināt nadziņus. "Upesciema galdniecība" ir radījusi produktu, kura ne tikai kalpos kā vieta nagu asināšanai, bet arī četrkājaino draugu izklaidēs.

Oriģināla dizaina cepumu formiņas

Foto: Publicitātes foto

Estēti, kuriem mājoklī ikviens priekšmets ir pārdomāts līdz sīkākajām detaļām, priecāsies par kvalitatīvām, īpaša dizaina piparkūku formiņām. Praktiska un vienlaikus eleganta dāvana, kas lieliski noderēs saimniecībā.

Skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus "Cits Bazārs" notiek Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta "Inovāciju motivācijas programma" ietvaros, un to rīko Latvijas lielākā izglītības organizācija ""Junior Achievement Latvia" sadarbībā ar ilggadējo atbalstītāju "Swedbank".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!