Foto: Privātais arhīvs

"Tas ir izsens stereotips, ka auto industrija ir paredzēta tikai vīriešiem," saka Daina Kantāne, kurai jau kopš bērna kājas bijusi dabiska interese par automašīnām un dažnedažādu tehniku. Viņa uzaugusi auto instruktora ģimenē. Un likumsakarīgi, ka šī brīža profesionālo karjeru saista tieši ar šādu izvēli – darbu auto nozarē. Daina ir līzinga departamenta vadītāja uzņēmumā "AVIS Baltics". Tomēr ne vienmēr viņa ir jutusies tik pārliecināta, savulaik, lai paustu savas spējas un kompetenci, ar partneriem tikusies ļoti vīrišķīgā apģērbā. Lai gan pēc savas dabas viņa ir ļoti sievišķīga. Kā ir strādāt vidē, kur aizspriedumi diktē, vai esi sievišķīga vai vīrišķīga?

Lai gan situācija uzlabojas, kāpēc, jūsuprāt, tikai neliels procents sieviešu profesionāli sevi saista ar auto nozari? Vai mēs baidāmies, ka nespēsim "izgriezt pogas" vīriešiem?

Domāju, ka dažkārt zems pašvērtējums un stereotipi attur realizēt sevi tur, kur it kā varētu neiederēties. Šobrīd ir tik plašas izvēles iespējas. Ja tevi interesē automašīnas, tu vari realizēt sevi šajā nozarē dažādos veidos, piemēram, kā vadītāja, mārketinga speciāliste vai klientu apkalpošanas speciāliste. Es sāku kā klientu apkalpošanas speciāliste lidostā. Svarīgākais – jābūt vēlmei, interesei un iekšējam dzinulim sasniegt savus mērķus. Man bija interese par automašīnām, visu pārējo iemācījos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!