Foto: Privātais arhīvs

Iespējams, ikviens no mums kaut reizi dzīvē ir aizsapņojies – kā būtu, ja es būtu pats sev priekšnieks –, iztēlojoties pilnīgu brīvību un bezgalīgus ienākumus. Tomēr savs bizness ne vienmēr ir saulains un ceļš uz to rozēm kaisīts. Tieši tāpēc uz sarunu aicinājām divas iedvesmojošas sievietes uzņēmējas, kuru ceļi ir visai atšķirīgi – vienai ir liels, uz eksportu balstīts bizness, otrai savukārt tas ir kā papildu ienākumu avots. Aprunājāmies par uzņēmējdarbības ceļu, par to, cik viegli vai grūti ir sievietēm Latvijā "izsisties" biznesa vidē, tāpat palūdzām atklāt kļūdas, ko citiem nepieļaut.

Kā izrādās, uzņēmuma stāsts aizsācies ar abu māsu hobiju. Zandas ģimenes hobijs ir ceļošana ar mugursomām. Tālajā 2015. gadā viņa apceļoja Dienvidamerikas valstis un Ekvadorā kādā bārā pirmo reizi nogaršoja eļļā grauzdētas un sālītas cūku pupas kā uzkodu pirms dzēriena pasniegšanas.

Tajā brīdī viņai radās doma, ka šī ir lieliska biznesa ideja, jo Latvijā cūku pupas mēs ēdam tikai pāris mēnešu gadā, bet no uzturvērtības viedokļa tās ir tik labas, ka vajadzētu ēst katru dienu pa saujai. Turklāt ceļotājiem ar mugursomām ir svarīgi, lai ceļā vienmēr būtu uzkodas enerģijas atjaunošanai. Vienīgais, kas Zandai nepatika, – Dienvidamerikā ražotās pupas bija ļoti taukainas un sāļas.

Tā viņa nolēma vienu paciņu atvest māsai Kristīnei, kas pirms 20 gadiem bija ieguvusi pārtikas tehnologa diplomu. Nogaršojusi pupas, Kristīne vismaz mēnesi savā mājas virtuvē mēģināja daudz un dažādos veidos grauzdēt cūku pupas tā, lai tās būtu kraukšķīgas: "Līdz kādu dienu viņa man piezvanīja, lai priecīgi paziņotu: "Ir! Viena pupa sanāca kraukšķīga. Ja ir viena, būs vēl!" Tā no vienas cūku pupas izauga māsu uzņēmums "Zekants"," stāsta uzņēmēja Zanda Ozola.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!