Foto: Shutterstock

Pirms kāda laika "TikTok" lietotāji kaismīgi diskutēja par diviem attiecību tipiem. "Zeltainie retrīveri" esot komunikabli un gādīgi un burtiski izstarojot siltumu, kamēr "melnie kaķi" – emocionāli noslēgti intraverti. It kā tieši šāda kombinācija rada ideālo savienību. Bet ko par to domā psihologi?

Par šo tipāžu pirmo reizi "TikTok" tika diskutēts 2021. gadā. Pēc diviem gadiem šī tendence ieguva jaunu popularitāti zem tēmtura #goldenretrieverboy. Ap to laiku par savām attiecībām arīdzan pavēstīja dziedātāja Teilore Svifta un sportists Treviss Kelss. Tieši Trevisam tiek piešķirta "zeltainā retrīvera" loma.

Saskaņā ar "Urban Dictionary" skaidrojumu "zeltainais retrīvers" ir labsirdīgs cilvēks, kurš ir ļoti uzticīgs savam partnerim. Ar viņu ir viegli komunicēt un uzturēt laimīgas attiecības. Bieži šo tipāžu saskata vīriešos. Piemēram, to attiecina arī uz aktieri Tomu Holandu, kurš tiekas ar Zendaju.

Sociālajos tīklos meitenes, kurām nav sava puiša, atzinušās, ka sev blakus partnera lomā vēlētos redzēt tieši "zeltaino retrīveru". Psihoterapeite Annija Cimmermane to saredz kā pozitīvu tendenci. Cilvēki biežāk sākuši meklēt mīļus un gādīgus partnerus, uz kuriem var paļauties. Sievietēm vairs nepatīk "sliktie puiši" ar pārmērīgu pašpārliecību un neatlaidību. Tā vietā ir vajadzīgs maigs, emocionāli pieejams mīļotais, ar kuru gribēsies izveidot ilgstošas attiecības.

Tomēr Cimmermane pauž arī nožēlu par to, ka tas izceļ skumjo realitāti par iepazīšanos, – ka vienkārši jauks cilvēks tiek apzīmēts suņa šķirnes vārdā, it kā tas būtu kāds retums – satikt sirsnīgu un mīlošu cilvēku. Tāpat viņa arī vērš uzmanību tam, ka nez kāpēc vīrieši, kuri ir uzmanīgi, tiek uzskatīti par tādiem kā pārākiem, īpašiem, ievērojamiem, savukārt no sievietēm vienkārši tiek sagaidīts, ka viņas šīs īpašības iemieso jau no dabas.

Trīs "zeltainā retrīvera" pazīmes:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!