Foto: LETA

Jau sešus gadus starp diviem Nacionālā teātra aktieriem valda sasalums, lai gan agrāk abi kopā gan spēlēja uz skatuves, gan vadīja dažādus pasākumus. Aktieris Normunds Laizāns tā arī nav spējis Ivaram Pugam piedot došanos politikā un nu, kad Puga ir atpakaļ teātrī, ar viņu nesveicinās joprojām, šonedēļ raksta izdevums "Kas Jauns". Par saspīlēto situāciju zina arī teātra direktors Māris Vītols.

"Kas Jauns" novērojis, ka Normunds Laizāns nebija ieradies uz režisora Edmunda Freiberga 75. jubilejas svinībām, kur vienkopus pulcējās vai viss Latvijas Nacionālais teātris. Viņa nebija arī pirmizrādes svinībās par godu izrādei "Heda Gablere", kurā pēc ilgākas pauzes uz skatuves atkal redzams Ivars Puga, kādreizējais Saeimas deputāts no pretrunīgi vērtētā politiskā spēka "KPV LV".

Izdevums vēsta, ka Puga teātrī netiek sveicināts no Laizāna puses. Stāsts ved uz laiku, kad Puga pēc politiķa karjeras izteicis vēlmi atgriezties teātrī. Laizāns toreiz viņu nosauca par "politisko prostitūtu" un paziņoja, ka Puga kā cilvēks viņam vairs neeksistē. Kopš Pugas došanās politikā Laizāns no sava kolēģa pavisam novērsies, un lietas nav uzlabojušās līdz pat šim brīdim.

Kā žurnālam saka Puga, tā esot Laizāna problēma, ne viņa. "Teātrī, protams, ir sanācis tikties, taču viņš mani nesveicina, un es jau netaisos skriet klāt un skaidroties," argumentē bijušais deputāts, "vainīgs vai par ko noziedzies absolūti nejūtos".

Ja iepriekšējais Nacionālā teātra direktors vairījās Pugu atkal pieņemt darbā, tagadējais vadītājs Māris Vītols to izdarīja. Viņš ir informēts par saspīlētajām attiecībām abu aktieru starpā, taču pauž pārliecību, ka kādudien šīs domstarpības atrisināsies "ar draudzīgu rokasspiedienu".

"Visas lietas ir runājamas, risināmas," uzskata Vītols.

Pilns raksts lasāms 12. marta "Kas Jauns" numurā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!