Foto: Vida Press

Par iekārojamāko britu vecpuisi dēvētais Vestminsteras hercogs Hjū Grosvenors kļuvis par precētu vīru – krāšņās un gluži karaliskās kāzās viņš slēdzis savienību ar savu mīļoto Olīviju. Ceremonijā klāt bija arī Velsas princis Viljams, tiesa, bez savas kundzes Katrīnas.

Hercogs Hjū Grosvenors maijā medija "The Sunday Times" reitingā tika atzīts par visturīgāko jauno britu – viņa rocība aplēsta gandrīz 13 miljardu dolāru apjomā.

Nu izskatīgais bagātnieks izvēlējies savu dzīvesbiedri, savienību nostiprinot ar laulības saitēm. Ceremonijā, kas notika Česteras katedrālē, klāt bija 400 britu augstākās sabiedrības viešņu, tostarp princis Viljams, princese Eiženija un citi karaļnamam piederīgie. Velsas princis ir līgavaiņa tuvs draugs un kopā ar citiem Grosvenora draugiem baznīcā iegāja pa sānu durvīm.

Līgavas ierašanos kāzu norises vietā pavadīja stiprs vējš, kas ļāva visiem klātesošajiem novērtēt viņas kleitas un plīvura daili – vairākas kāzu viešņas metās palīdzēt Olīvijai Hensonei plīvuru savaldīt. Jaunā Vestminsteras hercogiene savai kāzu dienai izvēlējusies britu dizaineres Emmas Viktorijas Peinas darinātu tērpu; plīvurs ar roku izšūts mežģīnēs. Savu skaistumu līgava papildināja ar Faberžē tiāru galvā – to nēsājušas visas Grosvenoru dzimtas līgavas jau no 1906. gada.

Jaunais pāris oficiāli godājams par Vestminsteras hercogu un hercogieni. Pēc ceremonijas mīlnieki māja sveicienus pavalstniekiem, kas bija sapulcējušies pie baznīcas aiz norobežota laukuma.

"Delfi" jau vēstīja, ka Vestminsteras hercogs Hjū Grosvenors ar savu bagātību iekļuvis "The Sunday Times" gados jauno bagātnieku sarakstā un ieņem pirmo vietu. Aplēsts, ka hercoga rīcībā ir 12,8 miljardu dolāru lielas bagātības.

Kopējā Lielbritānijas turīgāko cilvēku rangā viņš ieņem 15. vietu (pirms gada Grosvenors ierindojās 11. pozīcijā), apsteidzot karali Čārlzu III, kurš rangā ir vien 258. vietā.

Hjū Grosvenors savu bagātību un arī hercoga titulu mantojis sava tēva; 2016. gadā Hjū pirmo reizi tika atzīts par visjaunāko miljardieri Apvienotajā Karalistē. Hercogs ir "Grosvenor Group" valdes priekšsēdētājs – grupas uzņēmumi rosās nekustamā īpašuma sfērā, pārvalda lauku īpašumus, investē pārtikas un lauksaimniecības tehnoloģijās.

Jaunais miljardieris ir cieši saistīts ar britu karalisko ģimeni – viņš ir viens no septiņiem mazā prinča Džordža krustvecākiem, savukārt Grosvenora māte Natālija ir viena no prinča Viljama krustmātēm. Pašreizējo karali Čārlzu Grosvenors arīdzan var saukt par savu krusttēvu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!