Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka pastāv visdažādāko raksturu tipu cilvēki, un, kamēr ar vieniem kopīgu valodu atrodi teju uzreiz, ar citiem savstarpējā komunikācija vedas krietni grūtāk.

Šādi sarežģījumi likumsakarīgi var ienākt arī tavās attiecībās ar mīļoto cilvēku, un šai sakarā izdevums "EHarmony" ir apkopojis deviņas pazīmes, kas liecina, ka esi iesaistījusies destruktīvās un vienpusēji egoistiskās attiecībās ar narcisu.

1. Sasniegumu pārspīlēšana

Ikkatram no mums patīk saņemt uzslavas un atzinīgus vārdus par labi paveiktu darbu, tomēr, ja pamani, ka tavs simpātiju objekts nespēj vien beigt runāt par nelielām ikdienas veiksmēm, kas pārvērstas par milzu sasniegumiem, tad zini, ka viņam svarīgākais ir uzburt labu un apkārtējo cienītu paštēlu, nevis būt godīgam.

2. Tukša sapņošana

Ja konstatē, ka tavs sirdsāķītis ir pārņemts ar smieklīgām fantāzijām par veiksmi, naudu un varu un alkst aplausu par katru nodzīvoto dienu, nevis kaļ reālus plānus, kā sasniegt iecerēto, zini, ka šādam cilvēkam primārais ir apkārtējo skaudība un apbrīna, nevis savu mērķu realizēšana.

3. Skaudība pret apkārtējiem

Narciss ik brīdi sevi salīdzina ar apkārtējiem, noniecinot citu panākumus un izjūtot skaudību pret apkārtējo veiksmi. Atceries, ka šāds cilvēks nebūs laimīgs tik ilgi, kamēr it visās jomās nejutīsies pārāks par citiem!

4. Nerēķināšanās ar apkārtējo vēlmēm

Narcisa tipa cilvēks vēlas darīt tikai to, kas viņam patīk, neņemot vērā ne apkārtējo cilvēku uzskatus, ne iespējas. Ar šādu personību pat piektdienas vakara filmas izvēle pārvērtīsies par argumentu cīņu, kurā tu, protams, zaudēsi.

5. Citu vainošana

Tā vietā, lai justos sāpināts par konfliktu vai situāciju, kurā nācies vilties, narciss kļūs neiedomājami nikns. Ņem vērā, ka, atsakoties uzņemties atbildību par savu rīcību, visa vaina attiecīgi tiks novelta uz taviem pleciem.

6. Noteikumu neievērošana

Narcisam ir tikai viena autoritāte - viņš pats - un šāds cilvēks rūpējas tikai par savu labklājību. Tāpēc nebrīnies, ja dažāda veida apkārtējo krāpšana pamazām pārvēršas arī tevis mānīšanā un nerespektēšanā! 

7. Nespēja paļauties

Narcisam ir pārāk daudz problēmu, kas skar viņu pašu, lai šāds cilvēks atrastu laiku, ko veltīt saviem tuviniekiem. Rēķinies, ka situācijās, kad tev būs nepieciešams mīļotā atbalsts, tavs narciss, visticamāk, tam nepievērsīs uzmanību, toties pagūs pažēloties par kādu savu neveiksmi.

8. Emociju ignorēšana

Dzirdot tevi bikli uzsākam sarunu par narcisa radītām, nepatīkamām izjūtām, kuras tev nācies pārdzīvot, viņš noslēgsies sevī vai arī pārtrauks tevi pusvārdā, izvairoties no to jautājumu aplūkošanas, kas viņam neliek justies ērti.

9. Bēgšana no grūtībām

Kad jūsu attiecības vai tavu dzīvi piemeklēs grūti laiki, narciss bēgs nekavējoties. Protams, viņa solījumi un vārdi nereti var šķist skaisti un patiesi, tomēr šāda tipa cilvēkam nepietiek gribasspēka un rakstura stingrības, lai risinātu sarežģīta situācijas, stājoties pretim problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!