Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā liecina nesen veikts pētījums, vīrieši un sievietes savus mīļotos cilvēkus krāpj dažādu, visbiežāk, atšķirīgu iemeslu dēļ. Pētījuma datus detalizēti skaidro "Women's Health", piedāvājot atbildi uz jautājumu par neuzticības iemeslu, kas iespējams, paglābs no krīzes arī tavas attiecības.

Aptaujājot 667 no attiecībām brīvus vīriešus un sievietes, secināts, ka 55 procenti vīriešu pagātnē savu partneri krāpuši nezināmu iemeslu dēļ – tas vienkārši noticis, 28 procenti sānsoli spēruši, vēloties izbaudīt seksu ar kādu jaunu cilvēku, savukārt 12 procenti krāpuši, jo iemīlējušies citā sievietē.

Savukārt 35 procentiem sieviešu stimuls neuzticībai bijusi garlaicība esošajās attiecībās, 27 procenti to darījušas, jo iemīlējušās citā vīrietī, savukārt 16 procenti sieviešu bijušas neuzticīgas, jo vēlējušās jaunus iespaidus seksuālajā dzīvē.

Jāpiebilst, ka 11 procenti vīriešu un sieviešu sānsoli spēruši atriebības nolūku vadīti – atmaksājot partnerim, kurš piekrāpis pirmais.

Rezultātā secināts, ka vīrieši biežāk krāpj fizioloģiskas vēlmes dēļ, savukārt sievietēm kļūt neuzticīgām liek emocionālas dabas iemesli.

Jautājot, vai fiziska neuzticība ir ļaunāka par emocionālu krāpšanu, secināts, ka 65 procenti vīriešu fizisku krāpšanu uzskata par lielāku ļaunumu, kamēr 55 procenti sieviešu uzskata, ka emocionāla krāpšana ir tikpat nosodāma kā fizisks kontakts.

Tāpat secināts, ka krāpšanu ietekmē cilvēku hormonālais līmenis un kultūras konteksts, kā arī mediju pieejamība – regulārs televīzijas un interneta patēriņš.
Savukārt, lai izvairītos no krāpšanas, eksperti pāriem iesaka izrunāt problēmas attiecībās un censties kopīgi rast tām risinājumu.

Senākā pagātnē veikts pētījums pat liecina – iespējamību, ka partneris mūs krāps, varam mazināt, vienkārši pārrunājot katra uzskatus par neuzticību. Tāpat pierādīts, ka sociālie tīkli un pārmērīgs to patēriņš cieši korelē ar neuzticību, īpaši, gados jaunāku cilvēku vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!