Foto: PantherMedia/Scanpix
Mīlēšanās pēc grūtniecības rada daudz jautājumu, un šo delikāto tēmu bieži vien pavada arī dažādi mīti, kas sakņojas zināšanu trūkumā. Šai sakarā portāls yourtango.com piedāvā būtiskāko faktu apkopojumu par mīlēšanos pēc grūtniecības, kas jāzina ikvienai sievietei.

1. Mazuļa nākšana pasaulē ietekmē ne tikai sievietes libido, bet arī viņas partnera dzimumtieksmi. Tā iemesls ir noteikta hormona – vazopresīna izstrādāšanās organismā, kas vīriešos rada saikni ar savu mazuli, tai pat laikā liekot nedaudz atstāt novārtā savu mīļoto sievieti.

2. Maksts sausums piemeklē ikvienu sievieti, tāpēc ir svarīgi no tā nekautrēties, bet gan lūkoties pēc situācijas risinājuma! Nebaidies lietot dažādus mākslīgos lubrikantus, atrodot sev un partnerim tīkamāko!

3. Vagīna neizstiepjas, lai gan viens no populārākiem mītiem par dzemdībām bieži vien apgalvo tieši pretējo. Protams, tās muskulatūra uz laiku var kļūt vājāka, tomēr jūtamas izmaiņas tavs partneris nepamanīs, turklāt muskulatūru intīmajās zonās iespējams stiprināt ar Kegela vingrinājumiem.

4. Barošanai ar krūti ir gan pozitīvas, gan negatīvas sekas. Tā rada saikni ar mazuli un sniedz bērnam nepieciešamās uzturvielas, tomēr māte krūts barošanas rezultātā, krītoties estrogēna līmenim organismā, var sastapties ar maksts sausumu.

5. Pirmās tuvības reizes patiešām var sāpēt. Mediķi uzsver, ka tā ir gluži normāla parādība, ja vien sāpes nekļūst par ikdienišķu blakni intīmajai tuvībai.

Šai sakarā pirmajās mīlēšanās reizēs ieteicams parūpēties par pietiekamu lubrikanta daudzumu, kā arī neaizrauties ar ekstrēmām pozām un īpaši dziļu penetrāciju. Esiet maigi, mīloši un saprotoši viens pret otru!

6. Orgasma laikā no krūtīm var izdalīties piens. Protams, šī nav patīkama parādība, tomēr to ietekmē labsajūtas hormona – oksitocīna izstrādāšanās, kas "iedarbina" piena dziedzerus, radot piena noplūdi.

7. Ne vienmēr esam gatavas mīlēties jau sešas nedēļas pēc dzemdībām, lai gan valda uzskats, ka tas ir pietiekams laiks, lai atgrieztos libido un sievietes intīmās zonas sadzītu.

Šai sakarā ieteicams atcerēties, ka katrs gadījums ir individuāls, un, ja tuvībai vēl nejūties gatava, nesasteidz to!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!