Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka nereti vēlme pēc intīmas tuvības pāra starpā ir visai atšķirīga – kamēr tu spēj domāt vien par ikrīta kafijas krūzi, mīļotais cenšas tevi iekvēlināt, savukārt vakaros, kad viņš jūtas noguris, tev nekas nebūtu iebilstams…

Kā izrādās, minētās atšķirības ir fizioloģiskas – pētījumi rāda, ka vīrieši patiesi biežāk vēlas mīlēties tieši no rītiem, savukārt sievietes – dienas otrajā pusē. Tomēr vēlmju nesaderības rezultātā jūsu attiecībās var mazināties ne tikai seksuālās dzīves kvalitāte, bet arī zust savstarpējā saikne.

Lai no tā izvairītos, iepazīsties ar yourtango.com apkopotajiem ekspertu ieteikumiem!

Kāds ir iemesls atšķirīgām vēlmēm pēc tuvības?

Vīriešiem mostoties, testosterona līmenis viņu organismā par 25 līdz 50 procentiem augstāks nekā pārējā dienas daļā, turklāt – jo ilgāks un dziļāks bijis vīrieša miegs, jo testosterona līmenis būs augstāks.

Savukārt sievietēm testosterona līmenis organismā ir ievērojami mazāks, turklāt no rītiem tas tieši samazinās.

Dažādās aptaujās arī noskaidrots, ka dienas laikā, domājot par mīļoto vīrieti, sievietes "sagatavojas" iespējam seksam, pakāpeniski rodoties iekārei un vēlmei pēc tuvības, bet vīriešiem tai pat laikā vēlme pēc seksa mazinās, krītoties testosterona līmenim.

Eksperti arī uzsver, ka sievietēm iekāres radīšanā vitāli nepieciešama ir emocionāla un vizuāla stimulēšana – patīkamas emocijas un labsajūta, ko radījis partneris, patiesi iekvēlina.

Kā panākt līdzsvaru?

Lai gan ar dabas likumiem cīnīties nav iespējams, tos tomēr var nedaudz "apiet" – pētījumi rāda, ka fiziskas aktivitātes paaugstina testosterona līmeni organismā 30 līdz 40 minūtes pēc treniņa.

Tāpat svarīga ir savstarpēja komunikācija, komplimenti un sapratne, kā arī cenšanās rast kompromisu.

"Ja jūsu partneris vakaros ir noguris, iekvēliniet viņu, pagatavojot vieglas vakariņas un sapošoties vai vienkārši pavedot ar pašas iniciatīvu.

Savukārt vīriešiem ieteicams parūpēties par savām mīļotajām – vienkārša virtuves uzkopšana partneres vietā, ļaujot viņai labāk atpūsties un ilgāk pagulēt, rezultēsies možākā noskaņojumā nākamajā rītā, kas savukārt nāks par labu jūsu centieniem dibināt tuvību," rezumē eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!