Foto: Shutterstock
"Es nekad neesmu gribējusi, lai tu ienāc mūsu dzīvē. Tu gluži vienkārši nebiji daļa no manas dzīves plāna. Taču viss izvērtās pavisam citādi nekā domāju." Šādi savu vēstuli, kas publicēta blogā "Women With Worth", iesākusi kāda bijusī sieva, rakstot to vīra jaunajai sievai, kura nu ir kļuvusi arī par viņas 14 gadus vecās meitas pamāti.

Vēstule izpelnījusies plašu interneta lietotāju uzmanību visā pasaulē, tajā teicami atspoguļojoties sajūtām, ko izjūt neskaitāmas sievietes pēc ģimeņu izjukšanas un laulības šķiršanas, vēstī goodhousekeeping.com, piedāvājot arī vēstules fragmentu.

"Es varu derēt, ka tu sapņoji kļūt par māti, taču ne tādā veidā, kā tas notika ar tevi. Tā vietā, lai tu šo lomu iemantotu dienā, kad pasaulē nāktu tevis pašas mazulis, tu kļuvi par mammu mirklī, kad apprecējies ar savu vīru. Un arī bērns bija krietni lielāks. Turklāt ne es, ne mana četrpadsmitgadīgā meita tevi nevēlējāmies sastapt," raksta 39 gadus vecā Kendisa.

Sieviete atzīst, ka klusībā cerējusi, ka vīra jaunā sieva būs nepievilcīga, noslēgta un nevēlēsies iepazīties ar viņas meitu tuvāk nekā to prasa elementāra pieklājība, taču, kad viņa sastapa 29 gadus veco Ešliju, Kendisa saprata, ka ir kļūdījusies.

"Tu mūsu meitu pieņēmi jau no pirmā brīža, kad viņu satiki. Un es varu būt tikai pateicīga par to beznosacījuma mīlestību, ko sniedz viņai un savam vīram. Tā ir īsta dāvana. Tu iesaisti mūsu meitu it visā, ko dari, un sniedz viņai mīlestību, liekot justies novērtētai un pieņemtai. Es pateicos tev par to, ka viņas attiecības ar tēvu vērtē kā svarīgākas par savām un vīra. Paldies, ka tev piemīt šāda drosme un tu esi tik spēcīga sieviete!

Tu esi cienījusi mani kā mūsu meitas mammu jau no paša sākuma. Es patiesi novērtēju to, ka ik reizi, kad tev jāpieņem kāds nozīmīgs lēmums, kas skar arī viņu, tu vispirms konsultējies ar mani! 

Es apzinos, ka mūsu dzīves modelis un attiecības ir patiešām retums – diezin vai bijušās sievas ar savu vīru jaunajām sievām sarakstās ar īsziņām, lai viena otrai atgādinātu, cik lieliskas esam! Tu esi dāvana!

Tevis un tavas drosmes dēļ mūsu meita reiz kļūs par apbrīnojamu sievieti. Viņa izaugs vēl vairāk mīlēta un lolota. Protams, tā nebija viņas izvēle dzīvot šķirtā ģimenē, un piedzīvot vecāku attiecību izjukšanu es nenovēlu nevienam bērnam, taču esmu pateicīga par iespēju dzīvot tā, kā šobrīd dzīvojam mēs.

Pateicoties visam, kas noticis, mūsu meitai nu ir vairāk tuvu un mīlošu cilvēku, un viņa ir sapratusi, ka, ja vienā dzīves jomā kaut kas tiek atņemts, tad citā tiekam bagātīgi apdāvināti ar patiešām lielu svētību.

Paldies tev, ka esi, vienreizējā sieviete. Tu esi īsts retums un fantastisks atradums!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!