Foto: Shutterstock
Lai arī katra seksuālā dzīve ir unikāla, ir kādi vispārējie principi, kuru ievērošana var uzlabot praktiski jebkura pāra mīlēšanos. Psiholoģe Viktorija Kirsta portālā "B17" min biežākās vīriešu un sieviešu kļūdas seksā.

Biežākās vīriešu kļūdas seksā

Sākumā parunāsim par biežākajām vīriešu kļūdām.

1. Maz izrāda maigumu un nevelta pietiekamu laiku priekšspēlei.

Vīrietis ir kā elektrolīts – ļoti ātri "uzvelkas", bet sieviete drīzāk ir kā gāzes plīts – tā uzsilst lēnāk un viņai vajag ilgāku laiku un noteiktus apstākļus. Vīrietim ieteicams atcerēties par to un ņemt vērā, veltot pietiekamu laiku priekšspēlei, jo tas patiesi ir svarīgi.

2. Vienmēr rupjš seksā, bez maiguma.

Foto: Shutterstock

Ja pārim patīk rupjāks sekss, tomēr jāsajūt, kā to salāgot ar maigumu un romantiku. Neaizmirsti par skūpstiem un komplimentu teikšanu sievietei, apmierinot viņu.

Un vispār, sākt izrādīt uzmanību sievietei vēlams jau visas dienas garumā un vēlāk jau viņa parādīs, cik bija patīkami sajust sevi mīlētu un iekārotu.

3. Iegūst to, ko vēlas un uzreiz iemieg.

Nav ieteicams pēc seksa uzreiz pagriezties ar muguru pret partneri. Apskauj viņu vēl pēc mīlēšanās, izrādi sievietei, cik tev bija labi un cik vēl jo labāk ir tagad. Pamēģini – ir tik patīkami iemigt otra apskāvienos, nevis vienkārši uzgriezt muguru un uzreiz iemigt.

4. Nevērīgs pret izsargāšanos.
Foto: Shutterstock

Nevajag pārliecināt sievieti – "jā, es paspēšu laikus iziet, nepārdzīvo" vai "man ar prezervatīvu nav "to" sajūtu, labāk bez tā" u.t.t. Sievietei var sagādāt lielu stresu situācija, ja jūs neplānojat bērnu tuvākajā laikā, bet neizsargājaties, un tas var traucēt viņai gūt baudu.

Tāpēc labāk laicīgi parūpējies, lai pa rokai būtu kontracepcijas līdzekļi. Vai, ja sieviete pati tev tos piedāvā, neatsakies.

5. Neizpēta un pa īstam nebauda sievietes ķermeni, bet tikai "ieliek un izvelk".

Nedari tā, ieteicams no sākuma pa īstam baudīt savu partneri. Uzdāvini viņai neaizmirstamu baudu, pētot viņas ķermeni, iepazīstot to, un reizē tā būs dāvana tev pašam.

6. Neievēro higiēnu.

Vīrietim vajag skūties, iet dušā, izmantot smaržas un laicīgi mainīt apakšveļu. Tas attiecas uz parastu ikdienas higiēnu. Tu taču gribi, lai tava sieviete vienmēr būtu kopta un labi smaržotu. Tieši to pašu viņa grib no tevis.

Sieviešu kļūdas gultā

Foto: Shutterstock

1. "Sniega karaliene", kura neizrāda iniciatīvu, jo tas nav "karalienes cienīgi".

Izrādi savam mīļotajam vīrietim, ka arī tu esi priecīga par to, kas notiek vai tūlīt notiks starp jums abiem. Nevajag domāt, ka tikai viņam jāapbur seksā. Viņš arī grib un viņam ir pilnas tiesības redzēt, zināt un just tavu ieinteresētību.

2. Nekad nekritizē vīrieti seksa laikā.

Nekritizē viņa spējas, izmērus vai to, ko viņš dara un kā cenšas sniegt tev baudu. Ja tev kaut kas nepatīk, vienkārši pasaki viņam, kā tev patīk vislabāk vai pat nodemonstrē noteiktas nianses, kuras aizvedīs līdz kulminācijai. Reizē jums izdosies.

3. Klusēšanas spēle vai "uzmini nu".
Foto: Shutterstock

No iepriekšējā punkta izriet – neklusē par to, kas tev patīk un ko tu vēlētos īstenot jūsu seksuālajā dzīvē. Izstāsti un parādi visu, ko tu gribētu piedzīvot ar viņu. "Esmu pārliecināta, ka viņam būs interesanti un patīkami klausīties tavas seksuālās fantāzijas un vēlmes," saka speciāliste.

4. Pārlieka kautrība un kompleksi.

Lai to visu izstāstītu vīrietim, vajadzīgs reizi par visām reizēm tikt vaļā no saviem kompleksiem un pārliekas kautrības. Jānotic, ka tu patiešām esi pievilcīga un seksuāla. Strādā ar sevi un savu ķermeni, lai tāda sajustos.

Ja tavs vīrietis ir izvēlējies būt ar tevi, tātad viņš patiešām uzskata tevi par pievilcīgu un seksuālu. Tāpēc vienkārši atslābinies un gūsti baudu.

5. Lētas manipulācijas ar seksu.

Pārstāj tirgoties ar sevi un savu ķermeni – beidz "sodīt" ar atteikumu seksā par sliktu rīcību vai apbalvot ar seksu par labu darbu. Nespēlē šīs spēlītes, jo tas ir pazemojoši gan pret tevi pašu, gan otru. Cieni sevi un mīļoto cilvēku.

6. Nolaidība pret savu seksualitāti, ārējo veidolu.

Foto: Shutterstock

Tu taču saproti, ka ir grūti justies iekārojamai nonēsātā apakšveļā – gan vīrietim to ir grūti uztvert kā erotisku, gan tev pašai zudīs pārliecība par sevi, esot nolaidīgai. Tāpēc nepieļauj to – vienmēr rūpējies par sevi. Jo par sevi pārliecināta sieviete skaistā apakšveļā vienmēr ir neiedomājami seksuāla un pievilcīga.

Vienkāršs ABC labam seksam

Un nobeigumā – četras svarīgas komponentes baudpilnam seksam:

1. Iepriekšējs uzbudinājums, pieaugoša vēlme un kaislība abu starpā.
2. Glāsti un vienam otra stimulēšana, bez locekļa ievadīšanas.
3. Jūsu pašu erotiskās fantāzijas.
4. Patiesas jūtas vienam pret otru.

Ja jums izdodas īstenot visus šos punktus, tad jūsu sekss būs brīnišķīgs un neaizmirstams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!