Foto: Shutterstock

49% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Eiropas Savienībai (ES) nevajadzētu dot tiesības noteikt nodokļu likmes ES dalībavalstīs, tostarp Latvijai, liecina pētījuma centra SKDS pēc portāla "Delfi" pasūtījuma veiktā aptauja.

ES tiesību paplašināšanai piekrīt 30% respondentu, bet 21% nav viedokļa šajā jautājumā.

Visvairāk ES tiesību paplašināšanu atbalsta "Jaunās konservatīvās partijas" vēlētāji (51%), kam seko "Kustības "Par!"" vēlētāji (45%), bet Top3 noslēdz "Progresīvo" vēlētāji (43%).

Pret ES tiesību paplašināšanos nodokļu jomā ir "Zaļo un zemnieku savienības" (77%), "Apvienotā saraksta" (62%) un "Jaunās vienotības" (61%) vēlētāji.

Kopā aptaujāti 1505 Latvijas pilsoņi vecumā no 18 gadiem. Interneta aptauja (CAWI) veikta laika posmā no 18. līdz 22. aprīlim.

Aptauju līdzfinansēja Eiropas Savienība, izmantojot Eiropas Parlamenta dotāciju programmu komunikācijas jomā. Eiropas Parlaments netika iesaistīts tā sagatavošanā, un jebkāda informācija vai viedokļi, kas pausti saistībā ar šo projektu, tam neuzliek nekādu atbildību vai saistības; par projektu ir atbildīgi tikai programmas autori, intervējamās personas, redaktori vai izplatītāji saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem. Eiropas Parlaments arī neuzņemas atbildību par tiešu vai netiešu kaitējumu, kas var rasties, īstenojot šo projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!