Foto: Publicitātes foto

Lai pie skapja nav jāpavada pārdesmit minūtes, lai katru dienu nevalkātu vienu un to pašu pārbaudīto, garlaicīgo apģērba komplektu, talkā steidz jaunā modes stailinga ideja – metode "333". Tās mērķis ir pārdomātas kapsulas garderobes izveide, savas gaumes iepazīšana un valkājamo komplektu dažādošana teju līdz bezgalībai.

@rachspeed the secret is a scarf as a ✨top✨i can prob carry my vacay items all in a tote!! #333outfitchallenge #packwithme #vacationoutfits #capsulewardrobe #outfitinspo ♬ Murder On The Dancefloor - Sophie Ellis-Bextor

Atkal jau ir jāpateicas soctīklā "TikTok" mītošajiem, radošajiem prātiem. Šoreiz – Reičelai Spenserei, pašpasludinātai modes dāmai, kura aicina veikt garderobes revīziju. Izvēlēties deviņus apģērba gabalus – trīs augšdaļai, trīs lejai un trīs apavu pārus – , un tikai ar šiem priekšmetiem veidot maksimāli daudz apģērbu kombinācijas.

@rachspeed Replying to @specialdakota another one!! this time i did an oversized blazer, pointy toe boots, cardigans and more to mix it up #tryon #falloutfits #fitcheck ♬ This Will Be (An Everlasting Love) - Natalie Cole

Viņas video klipiem ir vairāk kā 700 000 skatījumu, un komentētāji pieprasa vēl un vēl. Detalizētāk, dažādās krāsās, dažādos stilos. Var šķist, ka ar deviņām lietām ir par maz, ka nav iespējams izveidot komplektus par nedēļu ilgākam laikam. Viņa pierāda pretējo, kādā no pamācībām rada pat 19 kombinācijas un apliecina, ka lielas iespējas ir pat vismazākajai garderobei.

@rachspeed i had no idea that my 333 outfit challenge was going around!!! sooo much fun seeing y’all’s personal style and outfits 💖👢🎀 #333challenge #outfitinspo #capsulewardrobe ♬ original sound - Rachel Spencer

"Kad veidoju izaicinājumu "333", es pati gatavojos ceļojumam uz Londonu. Līdz ar to strādāju ar ierobežotu apģērba daudzumu un sapratu, cik liels potenciāls ir pat tik mazai izlasei," viņa kādā no saviem video brīnās, ka šī steigā tapusī, ātrā ideja ir guvusi virālu popularitāti un atsaucību. "Jo vairāk šādi komplektē, jo vairāk saproti, kāds patiesībā ir tavs individuālais stils un ko visvairāk patīk valkāt," viņa apliecina citā video.

Foto: Publicitātes foto

Kārdinājums iegādāties "kaut ko jaunu" ir daļa no cerības, kā ierastajos, iemīlētajos apģērbu komplektos ieviest jaunu dzīvību. Tāpēc "333" metode ir alternatīva iespēja šo jauno dzīvību iemiesot jau esošajos. Izaicinājumā atsvaidzinošākais ir arī tas, ka šī kapsulas garderobe nav standartizētā, gadu desmitiem iemācītā (trencis, melnas biroja bikses, mazā, melnā kleitiņa un tā tālāk), kas lielai daļai pat ikdienā nemaz nenoder. Kapsulas garderobei nav jābūt garlaicīgai. Viens no piemēriem ir bikses ar leoparda rakstu, to kapsulas garderobē tradicionāli neiekļauj, bet mūsdienās tā ir kļuvusi par neitrālu apdruku. Brūnā krāsu palete rakstu neitralizē un tāpēc tā sader ar gandrīz jebkuru krāsu. Klāt var vilkt kreklus ar ģeometriskiem rakstiem un izteiksmīgu, košu krāsu apavus. Spensere atgādina, ka arī katrs izstrādājums ir valkājams ne tam paredzētajā veidā. Piemēram, pogājama jaka var būt atpogāta vai aizpogāta, ar pogām priekšpusē vai aizmugurē, jaka uzmesta uz pleca vai apsieta ap gurniem. Tāpat garie maksi svārki var pārtapt par īsu kleitu bez lencītēm, peldkostīms par bodiju. Galu galā – modei jābūt jautrai, bet šopings vienai valkāšanas reizei nav jautri.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!