Foto: Vida Press

Modes industrija cenšas atmazgāt savu slavu, demonstrējot apģērbu uz dažādiem ķermeņa tipiem. Kamēr šie mērķi vēl nav sasniegti, attieksme pret vecākiem cilvēkiem un modi (mazliet) ir mainījusies. 2024. gada rudenim/ziemai "Batsheva" zīmols algojis tikai modeles pēc 40, "Rachel Comey", "Balmain" un "Miu Miu" nodrošinājuši ar gadu dažādību. Ko saka pārējie? Vai sievietes pēc 20 ir "neredzamas" un nav pelnījušas aktuālo modi?

"Miu Miu" dizainere Pradas kundze prezentējusi dažāda gadu gājuma sievietes. Modeļu ampluā bija 63 gadus vecā britu aktrise Kristīna Skota Tomasa, 70 gadus vecā ārste un influencere Kvina Hilana un 68 gadus vecā spāņu aktrise Andžela Molīna. Bez pārpratumiem, protams, defilēja arī 20 gadnieki, kā piemēram, 24 gadus vecā balerīna Žilamjē Diopa, 25 gadus vecā Etela Keina un citas. Prada atgādināja, ka mode ir kā palīdzības dienests, kas ļauj būt tādiem, kādi vēlamies būt. Pēc skates viņa izdevumā "Vogue" paziņoja : "Es ik rītu izlemju – man šodien būs 15 gadu vai es būšu dāma, kas tuvojas nāvei." Jāpiemin, ka pašai Pradas kundzei ir 74 gadi.

Līdz šim viss izklausās pozitīvi. Modes padomi un idejas ir nenovērtējami, un zinātkārie vēlas sekot līdzi tam, kas ir jauns, labs un aizraujošs. Mode ir viens no retajiem paaudžu saliedēšanas veidiem, ja neskaita tos, kuri ir pārliecināti, ka, noteiktu vecumu sasniedzot, cilvēks padodas un uzvelk treniņbikses. Nedrīkst aizmirst, ka pateicoties diētas, fitnesa, veselības aprūpes un, protams, ķirurģijas sasniegumiem, mūsu vecums aizvien mazāk simbolizē kādu rīcības formulu un kļūst tikai par sveču skaitu uz dzimšanas dienas kūkas. Tad kāpēc gan vēl aizvien eksistē aizspriedumi par ģērbšanos atbilstoši vecumam?

Nelūgtie padomi

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!