Foto: Unsplash

Jau senāk tika prognozēts, ka "skinny jeans" jeb apspīlētie džinsi, kas ir tik cieši, ka vairāk atgādina legingus, drīz vien piedzīvos savu atdzimšanu. Nu tas ir noticis! Par to priecāties vai raudāt?

Pandēmijas dēļ par galveno prioritāti apģērba ziņā izvirzījās komforts (lasi: treniņbikses). Un, kad atkal radās iespēja ieslīdēt džinsos, slavu guva komforta džinsa bikses ērtām kustībām – "boyfriend", "mom fit" un bikses ar platākiem galiem. Tādēļ nekavējoties vietnē "TikTok" šaurie džinsi kļuva par izsmiešanas objektu un novecojuša stila pazīmi.

Apspīlētās džinsu bikses nav apģērba gabals, kas piemērots lielākajai daļai cilvēku, tās ir pārāk cieši pieguļošas un kopumā tiek pat uzskatītas par ļoti neglaimojošu apģērbu. Un lielākajai daļai cilvēku, ne tikai tiem, kas strādā modes industrijā, tas ir viens no ļaunākajiem murgiem – atzīt, ka "skinny jeans" atgriešanās ir kaut kas foršs.

"Google Trends" dati liecina, ka kopš 2016. gada beigām visā pasaulē lēnām samazinājās meklējumi pēc "skinny jeans", savukārt interese par "wide-leg pants" (plato staru biksēm) pieauga. Saskaņā ar "Panzoni" no "Depop" datiem "baggy denim" (maksimāli brīvi un plati džinsi) meklējumu skaits kopš pagājušā gada ir palielinājies par 247 procentiem, savukārt "barrel jeans" (ar platām starām, kas pie potītēm sašaurinās) meklējumu skaits pēdējo divu mēnešu laikā vien ir pieaudzis par 167 procentiem.

Tomēr, lai gan mēs šobrīd esam sasnieguši plato džinsu popularitātes augstāko punktu, ir laiks atgriezties pie "skinny jeans", "Vogue" argumentē – "tiklīdz tirgus piesātinās ar kādu ideju, modes cilvēki instinktīvi vēlas pretējo". Tieši tāpēc kaut kas nedaudz šaurāks šķiet neizbēgams. Un šī mēneša sākumā "Vogue" oficiāli paziņoja, ka "šaurās džinsu bikses ir atpakaļ!", turklāt šaurie silueti jau ir redzami jaunākajās sezonas kolekcijās.

Saskaņā ar "Instagram" datu analītiķa @databutmakeitfashion sniegto informāciju, "skinny jeans" popularitāte pēdējā mēneša laikā ir pieaugusi par 50 procentiem, savukārt "TikTok" plūsmā ātri vien ir parādījies saturs, kurā tiek piedāvāti jauni veidi, kā tos valkāt 2024. gadā.

Tātad, gribot negribot, šaurie džinsi ir atgriezušies. Protams, vienmēr būs skeptiķi, kas ņirgāsies par šo modes fenomenu. Bet pagaidiet dažus mēnešus, un jūs dziedāsiet citu dziesmu. Protams, rodas arī jautājums, vai šauro džinsu bikšu trends kādreiz vispār izzudīs? Nav atbildes – daži cilvēki šaurās bikses valkāja visus šos gadus (pat tad, kad tās nebija populāras), daži vispār nevalkā džinsus. Tendences ir daudz, bet nav viens dominējošais stils.

Tas nozīmē – ja patiešām nevari pieņemt apspīlētos džinsus, tad būs prieks dzirdēt, ka arī šosezon saglabājas plato džinsu ēra!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!