Foto: PantherMedia/Scanpix
Ārzemēs populārs kļuvis jauns matu kopšanas trends – tos mazgājot, vispirms tiek lietots kondicionieris un tikai tad šampūns – tādējādi panākot gludu un mirdzošu matu efektu, nepadarot tos smagus, vēstī "Daily Mail".

Ačgārnā matu mazgāšana izpelnījusies atzinību dažādu skaistumkopšanas blogeru vidū, un tā ir īpaši piemērota sievietēm ar plāniem un nespodriem matiem, jo ļauj ātrāk atgūt to biezumu, kā arī padara matus spīdīgākus, kuplākus un vizuāli veselīgākus.

Tāpat šāds matu mazgāšanas veids esot glābis kādu bloga autori no katru dienu piedzīvotajām matu mazgāšanas mokām.

"Matus mazgāju katru dienu, jo to saknes kļuva taukainas vienas dienas laikā, savukārt gali nemitīgi bija sausi. Tā nu sāku tos mazgāt, vispirms matos ieliekot kondicionieri, ļaujot tam pāris minūtes iedarboties, izskalojot un tikai tad ieklājot matos šampūnu.

Rezultāti bija pārsteidzoši labi, un šāds matu mazgāšanas veids nu ir kļuvis par manu ikdienas higiēnas sastāvdaļu," atklāj sieviete.

Tiesa, neparasto tendenci jau paguvuši kritizēt atsevišķi frizieri, uzsverot, ka to, protams, var izmēģināt, bet ļoti sausu matu īpašniecēm vēlams tomēr izmantot ierasto šampūna un kondicioniera lietošanas kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!