Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā liecina statistika, tieši vasarā visvairāk pāru nolemj teikt viens otram jāvārdu. Ja esat saņēmuši ielūgumu uz kāzām, noteikti viens no pirmajiem jautājumiem, kas nāk prātā: "Ko vilkt mugurā?" Nav vienkārši atrast skaistu un ērtu apģērbu, kas ir piemērots un atbilstošs kāzu pasākumam. Lūk, daži pamatlikumi, ko vēlams ievērot, dodoties uz kāzām.

Sākotnēji ielūkojieties ielūgumā – nereti tajā norādīts vēlamais kāzu apģērbs jeb dreskods. Sievietēm svarīgi atcerēties, ka notikuma centrā noteikti jābūt līgavai, tādēļ tērpties tikai baltā nebūtu pareizi. Vīriešiem izvēlēties apģērbu kāzām vasarā ir nedaudz sarežģītāk, taču pamatnoteikums paliek tas pats – ar savu apģērbu nedrīkst aizēnot līgavaini. Šoreiz jūsu fraka vai smokings lai paliek skapī, ja līgavainis ir uzvalkā. Ja iespējams, noskaidrojiet krāsas, kas dominēs jaunā pāra apģērbā, tas padarīs vieglāku jūsu izvēli.

"Jāievēro nosacījums – viesi nekonkurē ar jauno pāri!" uzsver Kaie Kāsa (Kaie Kaasa), zīmolu Bastion un Ivo Nikkolo vadītāja,piebilstot, ka, piemēram, sievietei ar zeltainu iedegumu tumšas krāsas kleita, ko papildina spilgti aksesuāri, var būt brīnišķīgi piemērota kāzām. No tumšajiem toņiem neapšaubāmi izcila ir tumši zilā krāsa!"

Pateicoties elegantajam griezumam un gaisīgajai auduma struktūrai, Ivo Nikkolo tumši zilajai zīda kleitai piemīt gan vasarīgs vieglums, gan nepieciešamais svinīgums, tai pietiek tikai ar vienu spilgtu aksesuāru.

Baltman galvenais dizainers Antonio, kurš nesen ieguvis Golden Needle dizaina balvu, iesaka: "Izvēlieties modernu, vieglu un ērtu audumu savienojumu, piemēram, vilnu un linu. Tāpat kā sievietes nedrīkst aizēnot līgavu, arī līgavainim ir jāizceļas starp viesiem."

Elegantu tēlu radīs tumši zila, rūtaina žakete, ko droši var kombinēt ar gaišas krāsas biksēm, veidojot vasarai īsti piemērotu stilu.

Pilnīga apģērbu saskaņošana ir garlaicīga

"Dodoties uz kāzām, pāru starpā parasti aktuāls ir jautājums, vai nepieciešams saskaņot apģērbu? Atcerieties – 100% saskaņošana ir garlaicīga! Vienkārši izvairieties no tāda apģērba, kas pilnībā nesaskan ar jūsu partnera izvēlēto. Kāzas ir priecīgas svinības, tādēļ izvēlieties stilu, audumu un modeli, kas šķiet visērtākais un kurā jūtaties vislabāk," stāsta Antonio.

Ir labi, ja pāris, kas apmeklē kāzas, saskaņo tērpu detaļas, piemēram, kunga kaklasaites krāsa ir saskaņota ar dāmas kleitas krāsu, taču nevajag pārspīlēt ar pilnīgi visa apģērba saskaņošanu. Šajā gadījumā vienojošais elements ir spirgti zaļā krāsa.

Izvēlieties laulību ceremonijas vietai atbilstošu tērpu

Ja laulības notiek baznīcā, tērpam jābūt kaut nedaudz formālam. Ja sievietes tērpam ir atkailināti pleci, ieteicams padomāt par plecu piesegšanu ar pieskaņotu žaketi. Piemēram, sev vari izvēlēties klasiska piegriezuma kleitu ar modernu ziedu un līniju apvienojumu, ko var kombinēt ar tāda paša auduma žaketi. Savukārt vīriešiem ceremonijai baznīcā būs atbilstošs klasisks uzvalks.

Ja kāzas notiek brīvā dabā, piemēram, pludmalē, ir pieļaujams brīvāks un vienkāršāks ģērbšanās stils. Tomēr, lai arī kādā gaisotnē svinības notiktu, kāzas ir ļoti īpašs brīdis, kur ikdienišķam apģērbam, piemēram, džinsu biksēm, nav vietas. Sievietes var izvēlēties gaisīgas un garas kleitas. Šajā gadījumā vērts atcerēties, ka visizsmalcinātākais materiāls, protams, ir zīds.

Vīriešiem pieļaujams gaišas krāsas un vieglāka auduma uzvalks, kam pieskaņota atbilstošas krāsas kaklasaite, uzvalka krekls un kurpes. "Klasisks gaišas krāsas uzvalks ir pati drošākā un piemērotākā izvēle kāzām vasarā," iesaka Antonio

Neaizmirstiet par modes tendencēm

Izvēloties svinību apģērbu, ir svarīgi sekot arī modes tendencēm, piemēram, šogad ļoti aktuāls ir ziedu motīvs. Kāzu etiķete pieļauj uz pasākumu vilkt ne vien kleitu, bet arī vairākdaļu apģērbu. Taču tam noteikti jābūt saskaņotam! Piemēram, gaišāku toņu piekritējas var tērpties debešķīgos, zīdaini plūstošos svārkos, tos kombinējot ar blūzi. Savukārt vīriešiem sezonas hits ir tumši zils uzvalks, kurā apvienota izsmalcināta elegance un vīrišķīgs lakonisms.

Rīts pēc svinībām

Rīts pēc kāzām ir teju tikpat svarīgs brīdis kā kāzu vakars, tāpēc, izrādot cieņu jaunajam pārim, sievietēm ir jāsapošas kleitās, bet vīriešiem – kreklos. Nākamajā rītā vari vilkt, piemēram vienkārša silueta kleitu, kas akcentē vidukļa līniju, savukārt partneris lai paliek pie klasiskām vērtībām, kuras papildinātas ar nelielu "odziņu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!