Foto: Shutterstock

Lai arī par vienu no visu laiku ikoniskākajām modes tendencēm ir atzītas sarkanas lūpas, ne mazāk svarīgi ir skaistumkopšanas arsenālā vienmēr turēt arī pavisam dabīgu lūpu krāsu. Proti, kā apgalvo harpersbazaar.com, miesas krāsas lūpu krāsu var pielīdzināt mazajai melnajai kleitiņai - tai vienmēr jāatrodas skapī, gluži tāpat kā dabīgai lūpu krāsai - tavā kosmētikas maciņā.

Sagatavošanās darbi

Pirms lūpu spīduma vai lūpu krāsas uzklāšanas, ir svarīgi veikt dažus priekšdarbus, lai lūpas izskatītos maigas un koptas. Sāc ar masāžu – masē lūpas ar lūpu skrubi, lai noņemtu liekās ādas plēksnes un sauso ādu.

Pēc tam paņem lūpu zīmuli dabiskā, bēšā tonī un iezīmē ar to savu lūpu formu. Ādas krāsai pielāgots lūpu zīmulis imitē tavu dabīgo lūpu toni, tādēļ, ja nepieciešams, tu vari nedaudz mānīties ar lūpu līnijas iezīmēšanu un padarīt tās vizuāli lielākas.

Lūpu krāsa vai spīdums

Izvēloties lūpu krāsu vai lūpu spīdumu, ir svarīgi paturēt prātā dažus ieteikumus. Proti, ja ikdienā labāk izmanto lūpu krāsu, nekad neklāj uz lūpām krāsu, kas ir gaišāka par tavu dabīgo lūpu toni, jo tā neizskatīsies glaimojoši.

Ja tev ir gaiša āda, vislabāk izvēlies bēšas nokrāsas lūpu krāsas vai naigi rozā toņus, savukārt, ja tava āda ir tumšāka, iegādājies lūpu krāsu karameļu tonī.

Apjomīgākas lūpas

Tumšās krāsas, piemēram, sarkanie toņi, tavām lūpām liek izskatīties mazākām, savukārt miesas krāsas toņi dara tieši pretējo. Lūpu krāsa tavas ādas tonī rada iespaidu, ka lūpas ir piepaceltas, lielākas, kā patiesībā. Proti, tiek radīts tāds kā Bridžitas Bardo lūpu efekts.

Lai tavas lūpas izskatītos apjomīgas, izvēlies biezas un necaurspīdīgas tekstūras lūpu spīdumu, kuru papildus uzklāj virslupu viducītī, lai radītu vēl iespaidīgāku efektu. Izvairies lietot matētas lūpu krāsas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!