Foto: PantherMedia/Scanpix

Katras sievietes mūžā pienāk diena, kad, aplūkojot savu atspulgu spogulī, nākas ar šausmām secināt - poras ir tik dziļas kā krāteri uz mēness virsmas. Tādos brīžos mēs esam gatavas teju uz visu, lai liktu porām sarauties un izskatīties nemanāmākām. 

Pārsteidzoši ir kādas aptaujas rezultāti, kuru atbildes liecina, ka 23 procenti daiļā dzimuma pārstāvju piekristu uz gadu atteikties no alkohola lietošanas, ja vien tas palīdzētu samazināt poras. Nav vērts priekšlaicīgi krist izmisumā un ķerties pie tik radikāliem līdzekļiem, jo ir daudzi veidi, kā tu vari cīnīties ar paplašinātam porām – iedvesmojies no marieclaire.com ideju apkopojuma.

Regulāri lieto skrubi

Pārmaiņus lieto abrazīvu un skābes saturošu skrubi. Tas palīdzēs atbrīvoties no atmirušajām ādarušūnām un vizuāli samazinās poru izmēru. Papildus bonuss – skābes saturošais skurbis palīdzēs veikt poru dziļo tīrīšanu.

Rūpējies, lai seja būtu tīra

Tas nozīmē, ka vismaz divas reizes dienā ir ieteicams veikt sejas ādas tīrīšanu, izvēloties līdzekli ar sabalansētu pH līmeni.

Sargā ādu no saules staru kaitīgās iedarbības

Izejot no mājas, neaizmirsti uzklāt krēmu, kura sastāva ir UVA un UVB filtri. Saules kaitīgā starojuma ietekmē pazeminās jaunu šūnu izstrādes aktivitāte un āda ir spiesta cīnīties ar starojuma negatīvajām sekām paātrinātā režīmā, kas noved pie tā, ka poras izskatās palielinātas un apsarkušas.

Lieto retinolu saturošu krēmu

Zinātnieki un speciālisti A vitamīnu (retinolu) dēvē par jaunības kodu un vitamīnu karali. Tas tiek pievienots krēmiem, losjoniem, maskām un ietilpst pretnovecošanas produktu sastāvos. Šī sastāvdaļa stimulē ādas atjaunošanos, aizsargā to no priekšlaicīgas novecošanas, paaugstina ādas elastību, palīdz samazināt poras un izlīdzināt krunciņas.

Tvaika vanniņas sejai

Sejas kopšanas speciālisti uzskata, ka tas ir nepārspēts paņēmiens, kas palīdz dziļi attīrīt sejas ādu, atbrīvojot to no netīrumiem un tauku kārtiņas. Tu pati vari pagatavot šādu vanniņu, pēc izvēles kombinējot tādas ādai patīkamas sastāvdaļas kā, piemēram, rožlapiņas, lavandas ziedus, rozmarīnu, baziliku, piparmētru. 

Liec zaļo kompozīciju bļoda vai katlā, pārlej ar verdošu ūdeni, pārklāj ar frotē dvieli un piecas minūtes ļauj augu novārījumam ievilkties. Tad noņem dvieli, acis turot aizvērtas, pārliecies pār trauku un 10 – 15 minūtes baudi tvaika peldi, apvienojot tās pozitīvo efektu ar savdabīgu aromterapijas seansu. 

Pēc procedūras noskalo seju ar remdenu ūdeni un nosausini ar dvieli. Ieskatoties spogulī, noteikti pamanīsi, ka sejas āda izskatās starojoša un svaiga.

Atbrīvojies no sviedriem pēc fiziskas slodzes

Tas palīdzēs novērst poru aizsērēšanu. Ieliec savā sporta somā maigi attīrošas mitrās salvetes. Ja iespējams, izvēlies tādas, kuru sastāvā ir salicilskābe – šis komponents palīdzēs efektīvāk atbrīvoties no sviedriem un netīrumiem.

Ja jūti, ka ar pašas spēkiem vien nebūs līdzēts, pieraksties pie speciālista. Viens no populārākajiem un efektīvākajiem līdzekļiem cīņā ar paplašinātām porām ir mikrodermabrāzija. Turklāt, šī procedūra stimulē kolagēna izstrādi un paaugstina ādas elastību, kas ir viens no svarīgākajiem faktoriem, lai poras nepalielinātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!