Foto: Shutterstock
Pieaugot skaistumkopšanas produktu klāstam, palielinās arī to vielu skaits, kas nonāk uz mūsu ādas. Jāpiebilst, ka ne visas no tām ir mūsu veselībai draudzīgas un drīkst tikt kombinētas savā starpā. Šai sakarā portāls "Women's Health" piedāvā vielu apkopojumu, ko nedrīkst klāt uz ādas vienlaicīgi

Vitamīns C un benzoilperoksīds

Benzoilperoksīds ir vairumā kosmētikas līdzekļu, kas cīnās pret akni. Tāpat arvien biežāk kosmētikas produktiem tiek pievienots vitamīns C, kas, protams, ir ādai draudzīgs, bet, nonākot saskarē ar benzoilperoksīdu, liek tam oksidēties un zaudēt savas īpašības, padarot nevērtīgu arī vitamīnu C.

Salicilskābe un glikolskābe

Ne visas skābes uz ādu iedarbojas līdzīgi. Piemēram, salicilskābe ārstē akni, savukārt glikolskābe darbojas kā atmirušo ādas šūnu nolobītājs. Katra atsevišķi, minētās skābes ir ieteicamas lietošanā, bet, izmantotas kopā, var ļoti sausināt ādu, padarot tās stāvokli krietni sliktāku.

Retinols – A un graudains skrubis

Retinols – A ievērojami uzlabo ādas pašatjaunošanās spējas un ir neaizstājams cīņā pret grumbām un ādas novecošanu. Tomēr tam ir tendence sausināt ādu, liekot tai pat nedaudz lobīties.

Ja vēlēsies ādu attīrīt, nelieto graudainus skrubjus, jo retinols ādu padara ļoti jutīgu, un šāda attīrīšana tai tikai kaitēs.

Attīrošā birstīte un skrubji

Pirms neilga laika savu uzvaras gājienu šķietami sāka ādu attīrošās birstītes, dermatologiem slavējot to spēju maigi attīrīt ādu.

Tomēr birstītes nespēj tik efektīvi nolobīt atmirušās ādas šūnas, kā arī nav higiēniskas, tāpēc, iespējams, lieto tās kopā ar skrubi.

Rezultātā tava āda tiek lieki kairināta un sausināta, jo patiesībā vari iztikt vien ar skrubi.

Retinols – A un toniks

Ādas toniki ir ieteicami lietošanai vairāku iemeslu dēļ – tie satur glikolskābi, kā arī vielas, kas ādu dezinficē un tonizē. Tomēr nelieto tos kombinācijā ar retinolu – A, pretējā gadījumā āda atkal tiks sausināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!