Foto: Shutterstock

Mati ir viena no krāšņākajām ķermeņa rotām, kas palīdz izcelt koptēlu to garuma, frizūras vai krāsas dēļ. Lai gan daudzas dāmas arī pēc vairāku matu krāsu maiņas tomēr atgriezušās pie dabīgā toņa, ir tādas, kas matu krāsošanai vēl negrasās atmest ar roku. Protams, visdrošāk ir doties pie friziera, kurš tos ne tikai nokrāsos, bet arī sakops un ieveidos, taču ne vienmēr tam pietiek laika vai finanšu, tāpēc ir svarīgi zināt, kā atjaunot vai mainīt matu krāsu mājas apstākļos.

Iespējams, ja tas līdz šim vēl nav darīts, matu krāsošana mājās varētu šķist pavisam vienkārša un nepieciešamo lietu saraksts pašsaprotams, taču ikdienas steigā arī pašsaprotamais un vienkāršais aizmirstas. Tāpēc, iedvesmojoties no portāla ''Good House Keeping'', piedāvājam iepazīties ar ieteikumiem, kurus ņemt vērā, ja esi nolēmusi matus krāsot mājas apstākļos.

Iegādājies divas matu krāsas kastītes

Tu pavisam noteikti negribēsi, lai matu krāsa beidzas jau pēc matu sakņu nokrāsošanas. Tāpēc, ja tavi mati ir garumā līdz pleciem vai garāki, iespējams, tev vajadzēs iegādāties divas matu krāsas kastītes, taču to ietekmē arī matu biezums. Ja tomēr otru krāsas kastīti nemaz neatvērsi, tā tev noderēs nākamajā reizē, kad vēlēsies atsvaidzināt matu toni.

Pasargā ādu no krāsas

Ja nākamajā dienā jādodas uz darba tikšanos vai vakarā ieplānots pasākums, nav nekā sliktāka, kā tumši matu krāsas pleķi uz pieres. Tāpēc, lai no tiem izvairītos, pirms matu krāsošanas ar lūpu balzamu novelc līniju tieši blakus matu līnijai. Savukārt, ja gadījies kādu krāsas pikuci nejauši uzšķiest uz vaiga vai pieres, nekavējoties notīri traipu ar sejas tīrīšanas līdzekli, izmantojot vates tamponiņu. Jo ilgāk atstāsi traipu uz sejas, jo lielāks risks, ka krāsa jau būs iesūkusies ādā un nebūs vairs tik viegli nomazgājama.

Nejauc kopā divus dažādus toņus

Protams, ir reizes, kad gribas eksperimentēt un izmēģināt, kā tev piestāvēs neparasts matu krāsas tonis. Taču, ja neesi profesionāls frizieris, tad mājas apstākļos divus dažādus krāsas toņus kopā nejauc, jo nav iespējams paredzēt kāds būs iznākums.

Veic testa krāsošanu

Ja esi nolēmusi izmēģināt jaunu toni, vislabāk, pirms visu matu krāsošanas, nokrāsot vienu šķipsnu un paskatīties iznākumu. Riskējot un uzreiz krāsojot visu galvu, var nākties to pēcāk nožēlot, jo rezultāts nepavisam nebūs tāds, kā iecerēts. Tāpat, ja vēl iepriekš nekad neesi matus krāsojusi, šādi iespējams pārbaudīt, vai tev pret kādu no vielām, kas atrodas krāsā, nav alerģiskas reakcijas.

Neaizmirsti pasargāt apģērbu un mēbeles

Matu krāsa ne tikai iesūksies matos un ādā, bet arī drēbēs un mēbelēs. Tāpēc pārliecinies, ka esi novilkusi savu labāko blūzi un nomainījusi to pret mājas t-kreklu. Savukārt, lai izvairītos no pleķiem uz vannasistabas grīdas, veļasmašīnas vai citur, vari uz tiem uzklāt kādu pavecāku dvieli vai miskastes maisu.

Netaupi un iegādājies matu krāsas otu

Ir dāmas, kuras labprāt matu krāsu ieklāj ar rokām un ieberzē ar pirkstiem, taču šāda metode var būt ne tikai šmucīga, bet arī var kādu matu šķipsnu atstāt bez krāsas. Lai nebūtu pēc matu krāsošanas jāberž vannas istabas grīda un jācenšas labot matos atrodamie krāsas plankumi, iegādājies otu un krāsošanai izmanto to.

Sakārto savu darba galdu

Pirms sāc krāsošanas procesu, atrodi visu, kas tev būs nepieciešams, un saliec sev pa rokai. Tā izvairīsies no panikas, ka esi kaut ko aizmirsusi, un matu krāsa, meklējot pazaudēto, netiks noturēta par ilgu.

Sāc ar matu saknēm

Tā kā matu saknēm parasti nepieciešams visvairāk krāsas un arī laiks, kamēr tā iedarbojas, vispirms uzklāj krāsu uz tām. Kad ar saknēm esi tikusi galā, ķeries klāt vēl sausajiem matiem un noklāj arī tos.

Izmanto divus spoguļus

Ja blakus nav draudzenes vai kāda ģimenes locekļa, kas var izlīdzēt, nokrāsot savu pakausi varētu būt apgrūtinoši. Lai izvairītos no tā, ka kāda šķipsna palikusi nenokrāsota, izmanto divus spoguļus – stāvot ar muguru pret spoguļa vannasistabā, ar rokās turamo pārliecinies, ka arī tavu pakausi klāj matu krāsa.

Velc dušas cepuri

Kad matus klāj krāsa un ir laiks tai iedarboties, pirms pamet vannasistabu, uzvelc dušas cepuri. Tā tu izvairīsies no krāsas tašķīšanās un nonākšanas uz citām dzīvokļa vai mājas mēbelēm un drēbēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!