Foto: Privātais arhīvs

Provokatīvais mākslinieks Kristians Brekte pēdējā laikā visai aktīvi rosās vietnē “TikTok” – viņš nu kļuvis par īstenu influenceri. Valentīna dienai veltītajā video Brekte uzfilmējis gastronomiska rakstura video, kā mīlētājiem iepriecināt vienam otru. “Ož pēc slepkavības,” viņš smeķīgi komentē Centrāltirgū iegādātās vistu sirdis.

@kristians.brekte6 VALENTĪNDIENAS SIRSNIŅAS TAVAM MĪĻOTAJAM! 🩷 #valentinesday #gatavoarkristianubrekti #love #foodlover #brekte #valentinesday2024 #heart #chickenheart #contemporaryart #brekte666 #mīlestība #pavarumaja #heita #cooking #laikmetigaismakslasmuzejs #art #kristiansbrekte #makslinieks #latvija @HEITA ♬ Dvorak-Symphony No.8-3 - 兰州交响乐团

Mākslinieka kontā atrodami ne tikai kulināra rakstura video. Arī komiski šaušalīgi video baznīcā, ar dzīvnieku skeletiem, asins gāšanos no pieres un vicināšanās ar izkapti ir daļa no viņa savdabīgā tēla. Satīrisko sveicienu Valentīndienā Brekte izpilda ar sarkanu seju.

Vairākos video viņš kopā dejo ar savu topošo sievu Heitu. Žurnālam “Privātā Dzīve” mākslinieks atklājis, ka Heitu atradis uz ielas un tagad vēlas precēt: “Heita nodarbojas ar buršanos un ir ragana. Man ir sajūta, ka mēs esam satikušies jau iepriekšējā dzīvē,” viņš teica. Izskatās, ka meitene ļoti labi iejutusies sociālajā medijā veidotajā tēlā kopā ar Brekti.

@kristians.brekte6 🥷🖤🥷#leather #motorsport #brekte666 #heita #fashion #kristiansbrekte #fashionweek #contemporaryart #contemporaryfashion #brekte #fashiondesigner #leatherfashion #leathermotojackets #leathercraft ##foxmotocross #alpinestar #fox @HEITA @Alpinestars MX @Fox Racing @Riga Fashion Week (official) ♬ Benjamins Deli - JRitt

Raganību un uzbrūkošu ķēmošanos viņa video netrūkst. Apģērbies karatē halātā, Kristians uzvedas kā cīnītājs – ķērcot uzbrukšanas saucienus un vicinoties ar Samuraju zobenu. Ja agrāk ievietotajos video mākslinieks vēl cenšas paskaidrot vai parādīt soļus, kā pagatavot vēlamo maltīti, jaunākajos seko tikai kliedzieni ar pāris frāzēm, kādus produktus izmanto.

@kristians.brekte6 GATAVO AR KRISTIANU BREKTI! LAIKMETĪGĀ ZIVS. #contemporaryfood #fish #heita #contemporaryart #brekte666 #laikmetigaismakslasmuzejs #laikmetigamāksla #kristiansbrekte #jaunāhanza #newhanza #contemporarydance #foodlover #bestcook #brekte #martiņšsirmais #vincentsrestaurant #36linijarestorans #māksla #makslinieks #latvija #latvijavar #pirkupats #nosponsor #navreklāma #laikmetigamakslaibūt @HEITA ♬ Seven Nation Army - 苏七岁

Kristians Brekte ir latviešu mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības katedras vadītājs un asociēts profesors. Viņš pazīstams ar saviem provokatīvajiem mākslas darbiem, kuros attēlo sabiedrības tumšākās puses un tabu tēmas. Pēdējais skandalozākais viņa darbs bija murālis uz Rīgas 40. vidusskolas ēkas sienas kā veltījums māksliniecei Džemmai Skulmei. Tas izraisīja diskusijas par bērnu tiesību pārkāpumu un bērnu pornogrāfiju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!