Foto: Shutterstock

Kā izjust gandarījumu, apmierinājumu un sāta sajūtu, apēdot tikai nedaudz šokolādes? Dietoloģe Miranda Galati soctīklā "TikTok" atklāj divus viltīgus trikus, kas palīdzēs apstāties tik kārdinošo saldumu priekšā.

Kanādas dietoloģe Miranda Galati iedvesmo ar apgalvojumu, ka ir iespējams apēst salīdzinoši nelielu šokolādes daudzumu un apstāties. Tikai jāievēro divus viņas rekomendētos trikus: saldumu baudīšanu dienas pirmajā pusē un to kombinēšanu ar veselīgākiem, uzturvielām bagātākiem ēdieniem.

@real.life.nutritionist

There’s nothing wrong with you and you’re NOT addicted to sweets 😭 Do you believe me?? Let me first say that those FEELINGS and experiences of being out of control around treats and sweets is 100% real and valid. I’ve spoken to countless clients and women who feel this way (and I’ve been there too). Where we have it wrong though is thinking it’s an innate flaw and that nothing can be done about it. If you’re someone who struggles to stop at one chocolate or one cookie or one bowl of chips… you’re not alone. And these two strategies can REALLY help. Try this dietitian tip and report back! LMK in the comments — Have you tried either of these two strategies and did they help you? 💗 #dietitian #diettips #sugar

♬ original sound - Miranda Galati | Dietitian

"Pirmkārt, vēlos, lai beidzat glabāt foršos kārumus līdz dienas beigām, tā vietā apsverat tos pievienot ēdienreizēm un uzkodām dažādos diennakts laikos," Galati stāsta martā publicētajā "TikTok" video, kas piesaistījis jau vairāk nekā 20 200 cilvēku.

Viņa skaidro, ka našķu taupīšana dienas beigām nozīmē gaidas, uztraukumu un stresu par uzturu. Tieši tas apgrūtina baudas gūšanu no maziņa saldumu daudzuma.

Otru padomu viņa sniedz, gatavojot maltīti ar sagrieztiem āboliem, riekstiem un citiem produktiem. Dietoloģe rosina saldumus ēst nevis atsevišķi, bet vienlaikus ar uzkodām. Vienlaikus ar ēdieniem, kam ir kvalitatīvāka uzturvērtība. Tas ļaus cukura līmenim asinīs palielināties un pazemināties pakāpeniski.

Saldumi parasti satur daudz cukura un vienkāršo ogļhidrātu, nevis pietiekami daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu. Tas nozīmē, ka ātri tiks iegūta enerģija, asinīs strauji paaugstināsies cukura līmenis un pēc tam arī strauji kritīsies. Un, kad glikozes līmenis strauji pazeminās, būsiet noguris un vairāk tieksieties pēc šīm pašām neveselīgajām uzkodām, kas radīja ātro pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!