Foto: "Rīgas Laiks" arhīva foto
Ja Līgos svētkos plāno ģērbties tautas tērpā, to svārki likumsakarīgi labāk izskatīsies tad, ja varēsi akcentēt slaido vidukli. Tāpat ar mazāku lieko tauciņu kārtu jutīsies par sevi pārliecinātāka, ja plānots iet pirtī. Šai sakarā piedāvājam piecus "Women's Health" apkopotus padomus, kā atlikušajās pirmssvētku dienās efektīvi padarīt slaidāku vēderu.

Atsakies no krustziežu dzimtas dārzeņiem

Iespējams, zini, ka sāļas un saldas uzkodas, kā arī gāzēti dzērieni rada vēdera pūšanos. Tāds pats efekts ir arī brokoļiem un kāpostiem, kas satur daudz šķiedrvielu un attiecīgi veicina gāzu uzkrāšanos.

Lai izvairītos no tā, ierobežo šo dārzeņu patēriņu vai arī atsakies no tiem pavisam!

Ēd produktus, kas atvieglo gremošanas sistēmas darbību

Lai mazinātu gāzu krāšanos, ēd ananāsus, banānus un papaiju, šajos augļos esošās vielas novērsīs "piepūsta" vēdera radīto diskomfortu.

Ēd lēnām

Lai ātrāk justu sāta sajūtu, ēd lēnām – tas ļaus apēst nelielu porciju, attiecīgi uzņemot mazāk kaloriju. Tāpat pamatīga ēdiena sakošļāšana un nesteidzīga ēšana radīs mazāk gaisa, kas nonāk tavā kuņģī līdz ar apēstajiem kumosiem un attiecīgi rada vēdera pūšanos.

Angļu sāls (Epsom salt) vanna

Arvien biežāk slavenību treneri izmanto kādu efektīvu triku gadījumiem, kad nepieciešams tūlītējs efekts – rūgtās angļu sāls vanna. Pievieno vannai vismaz divas sāls tases un guli tajā pusstundu – sāls "izvilks" no ķermeņa lieko šķidrumu.

Kardio treniņi

Intensīva kardio slodze ne tikai novērsīs vēdera pūšanos un aktivizēs vielmaiņu, bet arī izvadīs no organisma lieko šķidrumu ar sviedriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!