Foto: PantherMedia/Scanpix

Ik reizi pēc neprātīgām izklaidēm naktsklubos, našķošanās ar neveselīgu pārtiku vai vienkārši tad, kad ir vajadzība justies labāk, ir labi zināt dažus veidus, kā attīrīt savu organismu no toksīniem jeb kaitīgām šlakvielām. Lai to izdarītu, ievēro šos allwomenshealth.com sniegtos padomus, kā attīrīt organismu.

Ūdens dzeršana

Viens no pirmajiem un arī zināmākajiem veidiem, kā attīrīt organismu, ir uzņemt daudz ūdeni. Tas palīdz izvadīt no organisma sārņus, ādai izskatīties veselīgākai, bet tev – justies labāk.

Masāža

Laba masāža ne vien ļauj justies labāk, bet arī palīdz stimulēt asins plūsmu un atbrīvot saspringtos ķermeņa punktus, kuros uzkrājas indīgās vielas toksīni. Ir masāžas, kuru laikā detoksikācija norit labāk, nekā citās, tāpēc kopā ar masāžistu pārliecinies, kāda masāža ir tev piemērotākā.

Sviedri

Veselībai kaitīgās šlakvielas no organisma izdalās kopā ar sviedriem, tādēļ, ja tev ir vēlme attīrīt organismu, noderīgi būs nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, kuru laikā tu pastiprināti svīstu. Ja tev tomēr nav vēlme sportot, noderīga alternatīva ir iešana saunā vai pirtī, jo tad paātrinās asins cirkulācija un arī pastiprināti sāk izdalīties sviedri.

Šķiedrvielas

Reizēm gremošanas traktā var uzkrāties toksīni, kas var radīt uzpūtušos vēderu. Šajā gadījumā organismu palīdzēs attīrīt un tavu pašsajūtu uzlabos šķiedrvielu lietošana, jo tās spēj uzlabot gremošanas trakta darbību un atbrīvot no smaguma sajūtas vēderā.

Antioksidanti

Lai dabīgi attīrītos no šlakvielām, iekļauj savā ēdienkartē produktus, kuru sastāvā ir antioksidanti. Tādi, ar dabīgiem antioksidantiem pildīti ēdieni, ir bezgala daudz, piemēram, lasis, avokado, valrieksti, mandeles, spināti, āboli, mellenes, saķnaugi un avenes, tādēļ tev tikai atliek izvēlēties un kombinēt sev tīkamākās garšas.

Smūtijs

Smūtiji ir bagāti ar barības vielām un attīrošām sastāvdaļām, tādēļ tie var ievērojami uzlabot tava organisma pašsajūtu un paātrināt vielmaiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!