Foto: PantherMedia/Scanpix

Saule, smiltis un sviedri vasaras laikā negatīvi ietekmē ādas stāvokli, tādēļ sākoties rudenim, ir ne vien jādomā par siltāka apģērba meklēšanu, bet arī pastiprināti jārūpējas par ādu. Lai uzzinātu, kā cīnīties ar gada siltākaja gada laikā iegūtajām ādas problēmām, iepazīsties ar portāla harpersbazaar.com sniegto informāciju un padomiem.

Problēma: Saule radījusi apdegumus un ādas lobīšanos

Kā to risināt: Pēc saules apdegumu rašanās tos vislabāk ir iesmērēt ar alvejas sulu un ļaut tiem dzīt. Kad tas ir noticis, veic vispārēju ķermeņa pīlingu, lai to atbrīvotu no blāvās, nedzīvās ādas, kā arī nomaini savu ķermeņa un sejas losjonus pret barojošiem krēmiem, lai sāktu ādas mitrināšanu.

Problēma: Saule radījusi pigmentācijas plankumus

Kā to risināt: Saules radītiem pigmentācijas plankumiem var izmantot speciālus krēmus, kuri uzlabo ādas izskatu. Ja tādējādi tomēr neizdodas no tiem atbrīvoties, dodies pie dermatologa, lai vienotos, kā uzlabot ādas stāvokli.

Problēma: Svīšana izraisījusi piņņu rašanos

Kā to risināt: Mazgā ķermeni ar attīrošu ķermeņa mazgājamo līdzekli, savukārt seju tīri ar salicilskābi vai benzoilperoksīdu saturošiem attīrīšanas līdzekļiem tik ilgi, kamēr pinnes un pumpiņas izzūd pavisam. Piemēram, ja tu katru vakaru pirms miega seju tīrīji ar līdzekļiem, kuru sastāvā ir retinols, kādu laiku, līdz izdodas uzveikt akni, centies to neizmantot un seju mazgāt ar maigāku attīrošo toniku.

Problēma: Sāls un smiltis tavu ādu ir padarījuši sausu un raupju

Kā to risināt: Pēc vasaras ādai ir nepieciešama pastiprināta mitrināšana, tādēļ palutini sevi ar mājās gatavotiem ādas kopšanas līdzekļiem. Sejas ādas stāvokļa uzlabošanai, piemēram, ļoti labi noderēs medus maska – medus ir dabīgs mitrinātājs, kas piešķir sejai jauneklīgu izskatu no nogludina ādas sausuma iespaidās radušos lokus un citas līnijas. 

Sajauc divas ēdamkarotes medus ar divām tējkarotēm piena, sagatavoto masu nedaudz uzsildi un pēc tam iemasē to savā sejā. Atstāj masku uz sejas aptuveni desmit minūtes, bet pēc tam noskalo ar ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!