Foto: Shutterstock
Vasaras sākšanās sola ne tikai lielisku laiku, atpūtu pie dabas un aktīvu festivālu un koncertu sezonu, bet arī piknikus, dārza ballītes un biežāku našķēšanos ar ēdieniem, kas figūrai nebūt nav tie draudzīgākie. Tieši neplānotā tikšanās ar draudzeni, nobaudot saldējumu, vai gardais šašliks, ēsts kārtējā pie grila pavadītajā sestdienas vakarā, ir ātrākais veids, kā par nebijušiem padarīt veselīga dzīvesveida ievērošanā zaudētos liekos kilogramus, tiem atkal atgriežoties.

Lai uzzinātu, kā arī vasarā ēst gana veselīgi (ir taču ogu, salātu un citu veselīgu kārumu sezona!) , piedāvājam iepazīties ar grāmatā "Vegan Rustic Cooking: Through the Seasons" minētajiem ieteikumiem, kas sniegs noderīgas zināšanas, kā arī vasarā sevi uzturēt formā.

Kā novērst ūdens trūkumu organismā?

Foto: Shutterstock

Zināms, ka pietiekama ūdens daudzuma uzņemšana ikdienā būtiska ne tikai vasarā, bet arī visos pārējos gadalaikos, taču tieši gada siltajā sezonā ir vitāli svarīgi neaizmirst uzņemt vajadzīgo šķidruma daudzumu, neskaitot tēju, kafiju, gāzētus dzērienus (no tiem, kā zināms, vajadzētu atturēties vispār) un sulas.

Protams, šķidrumu vari uzņemt, ne tikai dzerot ūdeni, bet arī ēdot ar to bagātus produktus – gurķus, papriku, spinātus, arbūzus, zemenes, melones un ķiršus. Savukārt vērtīgus ieteikumus, kā laikus novērst ūdens trūkumu organismā, kā arī neperastus dehidratācijas simptomus meklē šeit!

Kā pagatavot figūrai draudzīgus desertus?

Foto: Shutterstock

Vasarā visbiežāk baudītais našķis viennozīmīgi ir saldējums, taču aukstajā gardumā ir liels daudzums, cukura, tauku un virkne citu diētai nedraudzīgu vielu – konservantu, ķīmisko krāsvielu utt. Tāpēc, lai našķētos, sava vidukļa apkārtmēriem nekaitējot, izvēlies baudīt aromātiskos vasaras sezonas augļus un ogas, tos papildinot ar vājpiena biezpienu, gatavojot želejas u.c. 

Jo svaigāk ēd, jo labāk

Foto: Shutterstock

Vasara ir teicami piemērots laiks, lai ēstu vietējos sezonas augļus, ogas un dārzeņus, kas pārējos mēnešos savukārt ir piesātināti pesticīdiem un citām ķīmiskām vielām to ilgākas uzglabāšanas nolūkos. Baudi pēc iespējas vairāk zaļumu, pagatavojot salātus, smūtijus vai ēdot augļus un dārzeņus kā uzkodas, tos vienkārši sagriežot.

Atklāj grilēšanas sezonu

Foto: Shutterstock

Ir pēdējais laiks, lai beidzot atklātu grilēšanas sezonu! Turklāt šādā veidā pagatavota gaļa, zivis un dārzeņi ne tikai būs krietni aromātiskāki un kārdinošāki, bet arī veselīgāki, izvairoties no lieku taukvielu pievienošanas uzturam. Tāpat tajos saglabāsies vairāk vērtīgo uzturvielu, kas nepieciešami tava organisma darbībai un veselībai. Jāpiezīmē, ka grilēšanas procesā izvairies no pārmērīgas sāls lietošanas, to aizstājot ar citrona sulu un garšaugiem.

Ko ēst brokastīs?

Foto: Shutterstock

Kā zināms, brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize, kurā jāuzņem organismam tik nepieciešamās uzturvielas vajadzīgās enerģijas nodrošināšanai. Gards veids, kā atsvaidzināt jau ierastās brokastu garšas, ir dažādu salātu baudīšana. Tā tu ne tikai uzņemsi vitamīnus un minerālvielas, bet arī palielināsi dienā uzņemto zaļumu un dārzeņu daudzumu, kas tevi arī nodrošinās arī ar vajadzīgajām šķiedrvielām un antioksidantiem.

Veselīgāko un diētai draudzīgāko dārzeņu apkopojumu meklē šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!