Foto: F64

Rīgas 1. slimnīcas izaugsmē ir ieguldīti gandrīz 24 miljoni eiro, no kuriem ne mazāk kā 20 miljoni eiro ir pašvaldības finansējums, informēja Rīgas domē (RD).

Pirmdien RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs un domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar veselības ministru Gunti Belēviču un Rīgas Stradiņa universitātes rektoru Jāni Gardovski atklāja renovēto Rīgas 1. slimnīcas diagnostikas bloku - endoskopijas nodaļu un Baltijā magnētiskās rezonanses iekārtu, kā arī jauno ginekoloģijas nodaļu.

"Rīgas 1. slimnīcas attīstība ir un arī turpmāk būs viena no pašvaldības prioritātēm. Kopš 2010. gada, kad pašvaldība apstiprināja slimnīcas attīstības programmu, Rīgas 1. slimnīcas izaugsmē ir ieguldīti gandrīz 24 miljoni eiro, no kuriem ne mazāk kā 20 miljoni eiro ir Rīgas pašvaldības finansējums," slimnīcas diagnostikas atklāšanas pasākumā sacīja Ušakovs. Pati slimnīca savā attīstībā iegulda apmēram 1 līdz 1,5 miljoniem eiro, bet pārējais ir Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu piesaistītais finansējums.

Piecu gadu laikā Rīgas 1. slimnīcā rekonstruēti trīs poliklīniku korpusi un tajos pacientus pieņem 19 ģimenes ārsti, dažādi ārsti speciālisti, kā arī zobārstniecības speciālisti 23 darba vietās. Piecu gadu attīstības posmā ir renovēti pieci slimnīcas korpusi, no kuriem viens ir izvietots četrstāvu ēkā. Korpusos darbojas divas ķirurģijas nodaļas, ginekoloģijas nodaļa, kardioloģijas un internās medicīnas nodaļa, LOR un acu nodaļas, divas īslaicīgās hronisko pacientu aprūpes nodaļas .

Rīgas 1. slimnīcā magnētiskā rezonanse izvietota ēkas daļā, kur agrāk atradās operāciju zāles. Pēc telpu renovācijas šeit izvietota reģistratūra, pacientu uzgaidāmās telpas, ārstu kabineti, mācību telpas un plaša moderna endoskopijas nodaļa. Magnētiskās rezonanses diagnostiska iekārta arī ir iegādāta par Rīgas pašvaldības finansējumu 2,25 miljonu eiro apmērā.

Darbus pēc RD Īpašuma departamenta pasūtījuma veica uzņēmums "Torensberg". Telpu atjaunošanā, ēkas energoefektivitātes uzlabošanā un visu inženiertīklu nomaiņā tika ieguldīts apmēram 600 tūkstošus eiro liels finansējums.

"Arī šogad Rīgas 1. slimnīcā pašvaldība veiks virkni sakārtošanas darbus. Renovēs trīs korpusus, kuros tiks izvietotas uroloģijas/traumatoloģijas nodaļa, ķirurģijas un neiroloģijas nodaļas. Tiks renovēts arī slimnīcas galvenais korpuss Bruņinieku ielā, kuram nomainīs logus un vēsturisko dakstiņa jumtu. Lai uzlabotu pilsētvidi šogad daļēji tiks labiekārtota slimnīcas apkārtesošā teritorija," pasākumā informēja RD Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!