Foto: Shutterstock
Par vienu no efektīvākajām svara zaudēšanas, ķermeņa fiziskās izturības paaugstināšanas un muskuļu tonusa iegūšanas metodēm eksperti dēvē skriešanu, kas kombionēta ar iešanu. Tiesa, arī šāda tipa treniņiem ir sava struktūra, kas ļauj sasniegt vislabākos rezultātus, nenodarot pāri organismam, un to skaidro portāls "Women's Health".

Skriešanas laikā, noteiktus laika intervālus ejot, organismam tiek sniegta iespēja atjaunoties pēc piepūles, efektīvāk izmantot enerģiju un mazināts risks pārpūlēt sirdi, skaidro speciālisti.

Šī treniņu metode ir īpaši ieteicama skrējējiem – iesācējiem, jo ļauj pakāpeniski trenēt izturību, kas nepieciešama garākām distancēm.

Tāpat to izmanto arī profesionāļi, jo iešanas laikā tiek sakopotas enerģijas rezerves, kas ļauj vieglāk noskriet lielākus attālumus īsākā laikā, tā izlīdzinot laika starpību, kā arī mazinot muskuļu pārpūli.

Kā kombinēt skriešanu ar iešanu pareizi?

Sāc iesildīšanos ar iešanu ātrā gaitā, tad skrien, līdz aizelsies un vari dzirdēt savu elpu. Piefiksē ilgumu, kurā skrēji un izmanto to par laika intervālu. Savukārt iešanas ilgumu iegūsti, dubultojot skriešanas laiku.
Piemēram, tu skrien divas minūtes, līdz elpa kļūst sekla, tad ej četras minūtes.

Bet, ja gribi trenēt izturību, izmanto intervālu četri pret viens jeb skriešanu četras minūtes un iešanu vienu minūti, pakāpeniski samazinot intervālu attiecību.

Uzturi tempu

Lai degtu tauki, pulsam jāturas aerobās slodzes zonā, kas nozīmē, ka vari skriet, brīvi sarunājoties, bet ejot nepagūsti izlasīt īsziņu telefonā vai spoguļoties skatlogos.

Nezaudē pacietību

Ja tavs mērķis ir noskriet garāku distanci noteiktā laikā, nepārforsē treniņu intensitāti, uzsākot nodarboties ar skriešanu. Atceries, ka rezultāti nāks palēnām, tomēr būs efektīvi.
Savukārt, pārspīlējot ar slodzi, vari kaitēt gan sirdij, gan organismam kopumā, tā tikai attālinoties no sava mērķa.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!