Foto: Shutterstock
Lai arī varētu šķist, ka dzīvniekus pasargā viņu biezais kažoks, ar to vien nepietiek, lai kaķi uzturētu sevi siltumā. Piedāvājam dažus padomus, kā nodrošināt siltumu savam mīlulim.

Portāls OneHowTo.com apkopojis ieteikumus, kā vienkāršā veidā sasildīt savu četrkājaino draugu un uzlabot viņa labsajūtu. Atceries - ar kažoku vien nepietiek, lai kaķis sasildītos! Arī kažoka biezums var būt dažāds, dažām kaķu šķirnēm tas ir īss vai nav nemaz, tāpēc aukstumu, protams, jūt visi kaķi. Ne tikai kaķi ar īsu kažoku ir pakļauti aukstumam, bet arī tie mīluļi, kuri ir vecumā no septiņiem gadiem. Kaķu imūnsistēma pavājinās, tāpēc ziemas mēnešos par viņiem īpaši jārūpējas. Tāpat jāuzmanās, lai kaķi aukstā laikā nepiemeklē kāda slimība.

1. Stratēģiski pareizs solis kaķa siltuma nodrošināšanā būtu sedziņu noklāšana vairākās mājokļa vietās, lai dzīvnieciņam būtu silti un viņš varētu atpūsties. Tādā veidā kaķim nevajadzēs vienmēr iet uz vienu noteiktu guļvietu, bet būs iespēja gan sasildīties, gan atpūsties ātrāk. Ja mājdzīvnieks ir īsspalvains, ieteicams viņa gulēšanas laikā uz muguras uzklāt vieglu, īpaši kaķiem paredzētu sedziņu, kas viņiem palīdzēs sasildīties.

2. Ja redzi, ka kaķis guļ uz radiatora, nedzen viņu prom! Ļauj, lai kaķis sildās, jo viņš spēj gulēt uz virsmām, kas ir līdz pat 50 grādiem karstas. Protams, saimniekiem dodoties dienas gaitās, kaķi nevajadzētu atstāt pavisam lielā karstumā.

3. Iekārto kaķa guļvietu ar vatētu segu vai vairākiem auduma, lai būtu mazāka aukstuma ietekme no vēsās grīdas. Tādā veidā iespējams pasargāt mīluļa veselību.

4. Kaķi vajadzētu pasargāt no caurvēja vai jebkuras aukstā gaisa plūsmas istabā. Tādējādi siltumā būs gan kaķis, gan pats saimnieks.

5. Ja kaķis ir pieradis doties āra pastaigās un ja gaisa temperatūra ir pārāk zema, ieteicams izvairīties no dzīvnieka laišanas ārtelpās. Ja tomēr kaķis tiek laists svaigā, vēsā gaisā, vajadzētu palielināt kaķa barības porcijas, jo āra pastaigās viņš sadedzinās daudz vairāk kaloriju, ko patērēs siltuma uzturēšanai.

Šie praktiskie padomi palīdzēs kaķim uzturēt veselīgu ķermeņa temperatūru un gādās par labsajūtu, taču gadījumā, ja novērojamas neparastas pazīmes, piemēram, šķaudīšana un acu asarošana, ieteicams vērsties pie vetārsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!