Foto: Shutterstock
Sastopies ar suņuku, bet nezini, vai un kā viņu glaudīt? Vai drīkst aiztikt sveša suņa galviņu? Kāpēc mīluļiem nepatīk, ja cenšas satvert viņu ķepas? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniedz kinologs.

Pirms glaudīt suni, jāpārliecinās, ka mīlulis nav bailīgs vai dusmīgs. Tas var kavēt sunim iepazīt cilvēku un ļauties tuvākai komunikācijai. "Vetstreet" cilvēkiem iesaka savu komunikāciju neuzspiest un nogaidīt, līdz suns jūtas komfortabli un mierīgi. Tas attiecas īpaši uz svešiniekiem, kuri, piemēram, ar paziņu suni sastopas pirmo reizi.

Vispirms jāļauj, lai suns cilvēku apošņā, iepazīstot svešinieku. Tikai tad vēlams jau vairāk tuvoties mīlulim, pastiepjot savu roku pretī. Plašāk par to, kā pareizi tuvoties sunim, lasiet šeit.

Kad pirmais kontakts nodibināts, svarīgi saprast, kura ir tā ķermeņa daļa, kuru sunim glaudīt. Galvu? Muguru? Vērsāmies pie kinologa Leona Markelova pēc padoma, kuras ķermeņa daļas suns labprāt ļaus paglaudīt un par kurām gan vajadzētu apdomāties divreiz, pirms ķerties pie glaudīšanas.

Vēders

Foto: Shutterstock

Krūtis

Foto: Shutterstock

Galva

Foto: Shutterstock

Purniņš

Foto: Shutterstock

Ķepas

Foto: Shutterstock

Aste

Foto: Shutterstock

Mugura

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!