Foto: Shutterstock
Mēdz teikt, ka suns ir cilvēka labākais draugs, taču kaķu saimnieki noteikti piekritīs – arī peļu junkuriņam ir potenciāls savaldzināt cilvēka sirdi! Ja tomēr neesi pārliecināts, vai kaķim ir vieta tavā dzīvē, "Cattime" atgādināts par vairākiem iemesliem, kādēļ ir vērts savā mājoklī vietu atvēlēt arī murrātājam.

Mīlestību varēs just

Protams, kaķītis dos daudz emociju un prieka, taču viņa mīlestību varēs just arī fiziski. Kā? Kaķītis tīkos gulēt tavā klēpī, trīsies gar kājām, mīņāsies, dos "galvas bučas" (ar galviņu it kā badīdams tevi). Ja tu pa dienu nebūsi mājās, vakarā kaķītis noteikti vēlēsies būt tev līdzās. Kā gan tādu peļu junkuriņu var nemīlēt?

Murrāšana tevi nomierinās

Iespējams, tu nekad tā īsti nebūsi ieklausījies fona trokšņos, kā tad, kad tavā mājā ienāks peļu junkuriņš. Labsajūtā murrādams, kaķis patiesībā bez maksas tev sagādās nomierinošu terapiju. Ne velti tiek uzskatīts, ka kaķa murrāšana pat ārstē cilvēku, īpaši, ja mīlulis guļ uz tobrīd sāpošas cilvēka ķermeņa daļas.

Kaķis tevi ārstēs

Jau iepriekš minēts, ka kaķi jūt, kad un kur cilvēkam sāp. Jūties slikti, bet nevienam neesi to teicis? Ja mājoklī mitīs četrkājainais draugs, vari būt drošs, ka drīz vien viņš parādīsies tev līdzās. Vai tās būtu vēdersāpes, galvassāpes vai kāju problēmas, kaķis radīs vietu tieši tur. "Cattime" pat minēts, ka cilvēka ķermeņa karstums slimošanas laikā kaķus īpaši piesaista. Protams, bez speciālista nozīmētām zālēm neiztikt, taču apziņa, ka mājās ir četrkājains dakteris, kas allaž būs tev līdzās, ir patīkama, vai ne?

Foto: Shutterstock

Varēsi paspēlēties (kad kaķis gribēs)

Kaķi ir diezgan neatkarīgi dzīvnieki, kuri darīs tā, kā ir vien viņiem pa prātam. Reizēm pat šķitīs, ka saimnieks dzīvo pie kaķa, nevis kaķis pie saimnieka. Vai cilvēks mīluļa dzīvē vispār ir vajadzīgs? Taču par to varēs pārliecināties, piemēram, spēļu laikā. Lai arī kaķis nav suns, tomēr daudzi peļu junkuriņi ir iecienījuši spēlēties ar priekšmetu, ko aizmet saimnieks. Tad kaķis to satver zobos un nes atkal pie cilvēka, lai spēle varētu turpināties. Tāpat saimnieks noder, lai spīdinātu lāzerīti, kam kaķis aktīvi skraidītu pakaļ.

Vairs nebūs kukaiņu

Mazie draugi spēj ķert gan peles, žurkas un putnus, gan arī mazākās dzīvās būtnes, piemēram, zirnekļus, mušas, sienāžus un jebko citu. Tiesa, jau iepriekš jāsagatavojas, ka noķerto lomu kaķis nāks atrādīt saimniekam, tāpēc var gadīties visai nepatīkami skati.

Vienmēr izklaidēs

Bieži vien kaķim pat nekas īpašs nav jādara, vien jāapguļas amizantā pozā vai jāielien īpaši mazā kastītē, lai saimnieks pasmaidītu vai pat iesmietos. Tāpat kaķim pēkšņi var uznākt skraidīšanas trakums, kad tiks pārbaudīts maršruts no viena mājokļa gala līdz otram.

Foto: Shutterstock

Varēs apmācīt staigāt pie pavadas

Protams, kaķis pie pavadas nav nemaz tik ierasta parādība ikdienā, taču tā nav neiespējama. Lai arī vairums istabas kaķu, nonākuši ārā, pieplok pie zemes un nekust ne no vietas, daudzus mīluļus var veiksmīgi izdoties apmācīt. Lūk, pieredzes stāsts par kaķenīti Pogu!

Veicinās radošumu

Kad mājoklī ienāk kaķis, saimnieks sāk darīt to, ko nekad nav darījis un par ko pat, ticams, nav nemaz iedomājies. Piemēram, šajā video redzams, kā saimnieks izveido labirintu no 50 kastēm. Savukārt šeit var aplūkot soctīklotāju novērojumus par to, vai kaķis pamana uz grīdas uzlīmētu kvadrātu un tajā iekāpj. Bet, iedvesmojoties no šī video, var noskaidrot, vai kaķis ir kreilis vai labrocis. Un vēl, un vēl...

Foto: Shutterstock

Mudinās skatīties kaķu video

Kam gan ir domāts internets, ja ne tam, lai skatītos neskaitāmos kaķu video? Mīluļu saimnieki nav slinkojuši, "YouTube" vien pieejami daudzi jo daudzi video fragmenti ar aizraujošām, smieklīgām, arī pamācošām darbībām. Turklāt, skatoties kaķu video, varēs pārliecināties, ka tava kaķa izdarības raksturīgas vēl citiem mīluļiem. Vai zini, kuri kaķu video ir populārākie? To vari uzzināt šajā rakstā.

Asināsi reakciju

Kaķu darbības nevar paredzēt, jo vienubrīd mīlulis var atrasties blakusistabā, bet te pēkšņi atskriet pie tevis vai pat uzlekt uz galda. Ja savam kaķim nolemsi to neļaut (un tas arī būtu pareizi), esi gatavs, ja reizēm mīlulis noteikumus var pārkāpt un uz neatļautās virsmas tomēr uzlekt. Tāpat zināms, ka kaķiem patīk priekšmetus nogrūst no galda, tāpēc, ja uz tā atrodas kas plīstošs, ieteicams kaķi īpaši pavērot. Varbūt plīstošais priekšmets drīz vien atradīsies uz grīdas...

Būs kā modinātājs

Kad kaķis būs pielāgojies tavam dienas ritmam vai izdomājis savu, vari būt drošs, ka brīvdienu rīti vairs nebūs tādi, kādi tie bija iepriekš – klusi un laiski. No rīta kaķītis nāks tevi modināt, skaļi ņaudēs, ar nagiem skrāpēsies pret durvīm, leks tavā gultā... Un nebūs pat nozīme tam, ka ēdiena trauciņš ir līdz malām pilns. Ja kaķītis sailgosies, viņš to darīs zināmu veidā, kādā tu to noteikti pamanīsi.

Foto: Shutterstock

Apzināsi šaurās vietas mājoklī

Tas nebūs kaķis, ja reizi pa reizei viņu neatradīsi kādā šaurā vietiņā. Kurpju kaste, dāvanu maisiņš vai plaukts, kurā salikti palagi un dvieļi: jebkura maza vietiņa ir vilinājums kaķim tajā ieriktēties un pagulēt. Kaķu saimnieki pat var veikt eksperimentu, istabas vidū novietojot atvērtu kasti un gaidot, cik drīz tajā iekāps peļu junkuriņš.

Iepazīsi ārpasauli no citas puses

Tiklīdz kaķis uzkāps uz palodzes un kaut kam pievērsīs uzmanību, arī tu vēlēsies saprast, kas ārā ir tik ļoti interesants. Mīluļa galva tiks pavērsta te pa labi, te pa kreisi, pat uz augšu, lai tikai izsekotu interesantajam objektam. Vai tas bija putniņš? Varbūt kāds kukainis vai garām braucoša automašīna? Skatoties no malas, tā vien šķiet, ka kaķis vēro kādu asa sižeta filmu, cenšoties visam izsekot līdzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!