Foto: Shutterstock

Dārza darbi nesnauž! Čaklākajiem dārzniekiem jau ir pilnas palodzes ar kastēm, kurās sasētas puķu un dārzeņu sēklas, bet, ja to vēl neesi izdarījis – nebēdā, jo ir vēl ļoti daudz augu un dārzeņu, kurus vari paspēt iesēt! Martā ir pēdējais laiks sēt papriku, tāpēc "Tavs Dārzs" no padomu vācelītes ir sarūpējis rakstus par paprikas sēšanu.

Kā jau katram augam, arī paprikai ir jānodrošina atbilstošs siltums, tas ir jālaista un jāaprūpē, jo tikai tad augs dos brangu ražu. Ne mazums svarīga ir tā pareiza piķēšana un pēc tam – izstādīšana siltumnīcā. Papriku audzēšanā nāksies apbruņoties ar pacietību, jo tām ir ļoti garš attīstības periods. Ne velti tieši marts ir pēdējais brīdis, kad vari iesēt papriku kastē vai podiņā.

Ja vēl neesi iestādījis papriku, tad šajā rakstā vari uzzināt ieteicamās dārzeņu sējas dienas 2019. gada pavasarī, kuras aprēķinājusi tomātu audzētāja Elga Bražūne pēc ģimenes dārzniecības "Neslinko" ilggadējas pieredzes. Tās atšķiras no citos kalendāros ieteicamajiem sējas laikiem. Tieši šie ieteikumi attiecināmi uz dārzeņiem, kuru uzturā lietojamās daļas izaug virs zemes, piemēram, tomātiem, gurķiem, paprikām, ķirbjiem, melonēm, arbūziem, galviņkāpostiem un citiem. Ja papriku esi veiksmīgi sasējis, tad šeit vari aplūkot dabas zīmju vērotāja padomus par labvēlīgākajiem sējas laikiem šopavasar. Iespējams, tas kalpos kā palīgs, lai zinātu, kad labāk stādīt kartupeļus vai citus dārzeņus.

Ja arī tev ir kāds lielisks padoms paprikas sēšanā, tad padalies ar to komentāru sadaļā vai e-pastā: maja@delfi.lv!

Lai izdodas izlolot skaistus dēstus, kas pēc pāris mēnešiem priecēs ar brangu ražu!

Svarīgākais par paprikas sēšanu, piķēšanu un izstādīšanu siltumnīcā

Foto: Shutterstock


Paprikām ir raksturīgs ļoti garš attīstības periods, tāpēc to audzē no dēstiem. Paprikas sēklas var sēt kastītēs vai atsevišķos podiņos. Jāņem arī svarīgs priekšnoteikums sēklu augšanai – tām jānodrošina optimāla gaisa temperatūra, kas būtu 24 līdz 26 grādu robežās.
Lasīt vairāk

Sēšanas un audzēšanas knifi

Paprikas sēšana ne ar ko daudz neatšķiras no tomātu sēšanas. Tāpat jāņem vērā, ka paprikas stādu saknes atrodas tuvu augsnes virskārtai, tāpēc ir jābūt uzmanīgam ar laistīšanu.
Lasīt vairāk

Ieteicamās dārzeņu sējas dienas 2019. gada pavasarī

Foto: Shutterstock

Sējas dienas aprēķinājusi tomātu audzētāja Elga Bražūne pēc ģimenes dārzniecības "Neslinko" ilggadējas pieredzes. Tās atšķiras no citos kalendāros ieteicamajiem sējas laikiem.
Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!