Foto: Shutterstock

Labāko Eiropas galamērķu sarakstā Rīga ieguvusi 6. vietu, ziņo "Forbes". Labāko galamērķu saraksts izveidots, balstoties uz balsojumu, kurā piedalījās vairāk nekā miljons ceļotāji no 172 valstīm.

Godpilnā pirmā vieta – Marbelja Spānijā

Foto: Shutterstock

Šī gada uzvarētāja ir Marbelja, kas savāca 149 192 balsis organizācijas "European Best Destinations" izveidotajā balsojumā. Tas ir rekords kopš konkursa izveides. Turklāt Spānijas galamērķis reitinga augšgalā ierindojas pirmoreiz. Marbelja atzīta ne vien par "trendīgāko" galamērķi, bet labāko vietu golfa mīļotājiem, gardēžiem un iepirkšanās fanātiem.

Marbeljā ir vairāki augstākās klases golfa laukumi, turklāt daudzos no tiem paveras skats uz kalniem un Vidusjūru. Spānijas pilsētā sauli var baudīt vismaz 300 dienas gadā, kas nozīmē, ka bez raizēm varēsi izbaudīt arī pludmales priekus.

Otrajā vietā – Monako

Foto: Shutterstock

Par šī gada otru labāko galamērķi noteikta Monako. Valsts ir apņēmusies nodrošināt ilgtspējīgu tūrismu un aizsargāt okeānu. Monako jau vairākus gadus ir koncentrējies uz zaļo attīstību, turpinot paplašināt un ievērot savu apņemšanos saudzēt dabu. Tā ir lielisks galamērķis atpūtai, kas apvieno labsajūtu, skaistu arhitektūru, gastronomiskās izvirtības, iepirkšanos, pludmales priekus un ūdens sporta aktivitātes. Monako visvairāk iemīļojuši tieši ceļotāji vecumā no 25 līdz 45 gadiem.

Trešajā vietā – Malta

Foto: Shutterstock

Saulainā Malta atzīta kā lielisks galamērķis romantiskai atpūtai un brīvdienām ģimenes vai draugu lokā. Arī Malta ir "zaļais" galamērķis, jo Eiropas Komisija tai vairākkārt piešķīrusi ilgtspējīga tūrisma titulu. Tur baudāmas skaistas lauku ainavas un neaizmirstamas pludmales. Jaukais klimats to padara par vienu no lieliskākajiem galamērķiem pasaulē, kur doties nirt un izbaudīt zemūdens pasauli. Taču visu interesantāku padara dažādais kultūru sajaukums.

Valsts ir arī labākais LGBTQ+ galamērķis Eiropā, jau septiņus gadus pēc kārtas ieņemot pirmo vietu "Rainbow Europe Map" jeb "Varavīksnes kartē", kurā tiek analizēta katras dalībvalsts izaugsme LGBTI tiesisko jautājumu risināšanā.

Galamērķu Top 10

Ženēva Šveicē, kura guvusi arī labāko dzīves kvalitātes titulu, labāko galamērķu topā atzīta par 4. vietas ieguvēju. Pilsēta, kurā izbaudīt Alpu majestātiskumu, vīna dārzus un vēsturisko šarmu un aizraujošo kultūru.

Piektajā vietā ierindojas Batumi Gruzijā – tā piedāvā drošu atpūtu par draudzīgu cenu. Batumi šogad saņēma vairāk balsu no ASV ceļotājiem nekā Londona. Te vēsturiskums sakļaujas ar kosmopolītisku mūsdienīgumu: elpu aizraujošas, neskartas ainavas, seni kultūras pieminekļi, 19. gadsimta arhitektūra, klosteri, ezeri un autentiski ciemi. Batumi tiek raksturos kā "īsts sajūtu ceļojums", jo piedāvā atpūtu pludmalē dienā, bet aizraujošu naktsdzīvi vakarā, taču tikpat labi pilsētā var baudīt mierīgu un romantisku atpūtu ģimenes lokā.

Foto: Shutterstock

Sestajā vietā ierindojas Rīga, kas tiek raksturota kā ideāls galamērķis pilsētas atpūtai. "Forbes" uzsver, ka Rīgā baudāmi dažādi pasākumi visa gada garumā, plašas iepirkšanās iespējas, daba, jūgendstila arhitektūra. Rīgu īpaši iecienījuši gados jaunie ceļotāji vecumā no 18 līdz 25 gadiem.

Madeira Portugālē iegūst septīto vietu, piedāvājot ceļotājiem unikālas ainavas, drošību un jauku klimatu visa gada garumā. Astotajā vietā iekļuvusi Florence Itālijā, kur iespējams baudīt vēsturisku noskaņu arhitektūras dēļ un muzejus ar pasaulslaveniem mākslas darbiem. Londona Apvienotajā Karalistē ieguvusi devīto vietu, bet desmitajā vietā iekļuvusi Islandes galvas pilsēta Reikjavīka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!