Foto: Shutterstock
Ceļojumi uz tūristu iecienītiem galamērķiem šogad atkal uzplaukuši, "karstākajos punktos" apmeklētāju skaitam sasniedzot pat pirmspandēmijas līmeni. Lai arī tūrisma nozare jūt atvieglojumu, ceļotājiem tas nozīmē tikai vienu – atpūtas laikā jāgatavojas pūļu drūzmai un vēl dārgākām ieejas biļetēm.

Tūrisma kompānija "Expedia" norāda, ka šī iemesla dēļ gaidāma jauna ceļojumu tendence – lai izvairītos no dārga ceļojuma, kur jādrūzmējas ar citiem atpūtniekiem, ceļotāji izvēlēsies citas alternatīvas, norāda portāls "Euronews".

Šāda pieeja, protams, nozīmē, ka nebūs iespējams redzēt ikoniskos pieminekļus vai pasaulslavenos muzejus valsts tūrisma "karstajos" punktos, taču šādi ceļojumi solās būt daudz nomierinošāks, turklāt ne mazāk skaisti acīm un sirdij.

Vietnē "TikTok" atrodami simtiem videoklipu, kas piedāvā dažādus viltīgus ieteikumus, kā dzīvot lētāk, piemēram, alternatīvus piedāvājumus dažādiem dārgiem zīmolu produktiem. Tieši tāpat influenceri un citi soctīklu lietotāji iesaka alternatīvus (ar mazākiem pūļiem un lētākus maciņam) galamērķus iecienītākajiem apskates objektiem. Turklāt dažas pilsētas, piemēram, Venēcija un Dubrovniki, kuriem bieži vien ir grūti tikt galā ar milzīgo tūristu skaitu, par ceļotāju vēlmi apskatīt citas valsts pilsētas tikai priecāsies.

@wanderlustwest Episode 4 | Travel Dupes Santorini is beautiful and all but tbh the crowds make it unbearable even in off season. Try early October in Paros - you wont be disappointed. #paros #parosgreece #traveltipsgreece ♬ original sound - Scottfilms - Scott🎥

Kādas alternatīvas tiek piedāvātas?


Ja vēlies paviesoties Spānijā, bieži vien izvēle krīt par labu Barselonas apmeklēšanai, taču tās vietā vari izvēlēties arī Žironu. Barselona ir viena no visvairāk apmeklētākajām pilsētām Spānijā, un, lai tūristi netraucētu pilsētas iedzīvotājiem, varasiestādes ir spiestas ierobežot tūrismu pilsētā. Žirona atrodas Katalonijas reģionā mazāk nekā stundas brauciena attālumā ar vilcienu no Barselonas. Pilsēta būs piemērota vēsturiskās arhitektūras cienītājiem, jo tur aplūkojami gan viduslaiku pamatīgie mūri, gan ebreju kvartāls un varena katedrāle. Saskaņā ar izmaksu salīdzināšanas vietni "Numbeo", ēdiens Žironā ir par aptuveni 25 procentiem lētāks nekā Barselonā.
Foto: Shutterstock

Bet Sentropēzas vietā dodies uz Bodrumu! Ja vēlies atpūsties pie jūras un baudīt greznību budžeta variantā, tad Francijas vietā izvēlies Turcijas piekrasti. Bodrumā piekraste ir nosēta ar kūrortiem, kas piedāvā tiešu piekļuvi jūras krastam, savukārt pilsētas centrā varēs izklaidēties jahtklubā vai baudīt gardu maltīti iecienītajā restorānā "Gemibaşı". Turklāt braucieni ar laivu vai lidošana ar hidroplānu sanāk maciņam krietni draudzīgāk.

Foto: Shutterstock

Venēcijas vietā vari doties uz skaisto Trevizo, kas arī ir bagāta ar kanāliem, vēsturiskām ēkām un krāšņajiem vītoliem. Trevizo no Venēcijas atrodas vien pusstundas brauciena attālumā ar vilcienu vai automašīnu, turklāt netālu no tās atrodas arī lidosta. Pilsēta ir sena, var aplūkot senos mūrus no 15. un 16. gadsimta, turklāt tieši šī ir vieta, kurā sen, sen pirmo reizi galdā tika celts pasaulē iemīļotais tiramisu.

Foto: Shutterstock

Itālijas Kapri salas vietā dodies uz Pročidu! Kapri tūristus vilina eleganto viesnīcu un modes preču veikalu dēļ, taču izdevīgāku atpūtu iespējams gūt Pročidas salā, kas atrodas Neapoles līča krastā.

Foto: Shutterstock

Santorini vietā dodies uz Parosas salu. Tur varēsi izbaudīt kalnu riteņbraukšanu, maltītes gardos, nepārbāztos restorānos. Tur var sajust Grieķijas kultūru. Parosas salā īpaši skaista ir pilsēta Nausa, kurā aplūkot autentisko arhitektūru, nobaudīt jūras veltes un apbrīnot krāsainās zvejas laiviņas, kas gulst ostas krastā.

Foto: Shutterstock

Savukārt, ja gribi apciemot Apvienoto Karalisti, Londonas vietā lieliska alternatīva ir Liverpūle. Tur slēpjas saknes pasaulslavenajiem "Bītliem" un apkārt veras iespaidīgā arhitektūra, kuru var izbaudīt, braucot ekskursijā ar autobusu. Labākos restorānus un bārus iespējams atrast rajonā, kas dēvēts par Baltijas trijstūri.

Foto: Shutterstock

Un Ženēvas vietā ļaujies Kvebekas šarmam! Ja vēlies tālāku galamērķi, līdzīgu noskaņu Šveices skaistajai pilsētai Ženēvai vari gūt arī Kanādā. Pilsēta īpaši maģiski izskatās tieši ziemas laikā, kad mierīgos ezerus klāj ledājs, bet acu skatienu piesaistošā arhitektūra ir sniega segas klāta.

Foto: Shutterstock

Portugāles galvaspilsēta Lisabona, protams, ir neatvairāma, taču maciņam draudzīgāks būs ceļojums uz Palermo Sicīlijā. Šī pilsēta pārsteigs ar savu vēsturi, idillisko Vidusjūras klimatu un nebeidzamajām iespējām laika pavadīšanai. Turklāt Palermo ir vairāki UNESCO pasaules mantojumu sarakstā esoši apskates objekti.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!