Foto: Shutterstock
Daudziem šķiet, ka Vācija ir vieta, kur nav, ko redzēt, vai, līdz ar Berlīnes apmeklējumu, viss jau redzēts. Cilvēki, kas tur bijuši, noteikti iebildīs, sakot, ka Berlīne vispār nav Vācija, bet ārpus tās atrodama visfantastiskākās vietas. Neticat? Lūk, neliels ieskats apskates vietās, par ko daudzi pat nenojauš.
Foto: Shutterstock

Ja jums šķiet, ka šī fotogrāfija ir fotomontāža, jūs kļūdāties. Šāds tilts tiešām eksistē un tas atrodas Vācijā.

Foto: Shutterstock

Tā konstrukcijas sniedzas pāri mežiem Mozeles pietekas ielejā dziļi Hunsrika kalnu sirdī. Trošu tilts ir 360 metrus garš un gandrīz tikpat augsts. To dēvē par "Geierlay".

Foto: Shutterstock

Vai šī fotogrāfija ir no Marsa. Nē, lai šādu skatu ieraudzītu, vienkārši jādodas uz Ziemeļjūras salu Zilti (Sylt) Vācijā, kur atrodas klintis, kas tiešām izskatās kā no citas planētas.

Foto: Shutterstock

Vienmēr esi gribējis braukt uz Austrāliju. Ja nav tik daudz naudas un laika, lai dotos tālajā cēlā, aizbrauciet uz "Teufelstisch" jeb Velna galdu Pfalcas federālajā zemē.

Foto: Shutterstock

Arī Tolkīna aprakstītā Viduszeme reālajā dzīvē, iespējams, meklējama tieši Vācijā. Apmeklējiet seno Velna tiltu Saksija. Šis tilts nav tik liels vai iespaidīgs, kā varbūt šķiet fotogrāfijas, tomēr tas pārsteidz ar savu gleznaino mieru. Velna tilts (Die Rakotzbrücke ) atrodas Vācijā, Kromlauera (Kromlauer) parkā, zaļu lapotņu ieskauts. Tas celts 1860. gadā, ar unikālu precizitāti, lai tilts un tā atspulgs ūdenī veidotu apli, neatkarīgi no skatīšanās vietas. Vairāk lasiet šeit.

Foto: Shutterstock

Ja fanojat par Islandi un tās dabu, Vācijā jūs pārsteigs kāds ezers. Runa ir par Šrekzē (Schrecksee) Bavārijā. Tas atrodas Alpu ielokā, un ainava te tiešām līdzinās Islandes dabai.

Foto: Shutterstock

Bērni lūdzas uz Disnejlendu? Aizbrauciet uz Šverīnes pili, kura izskatās gluži kā oriģināls pilij, ko attēlojis Disnejs. Tā uzcelta uz salas. Pils izveidota neregulāra piecstūra formā, to veido pieci spārni, un tā ir visatpazīstamākā celtne Šverīnē.

Foto: Shutterstock

Tikpat skaista ir arī Lihtenšteinas pils (nejaukt ar pundurvalsti).

Foto: Shutterstock

Savukārt tiem, kam patīk fjordi un garšo arī vīns, jādodas uz Mozeli, kur atrodas upju ielejas starp kalniem, kas tiešām dažviet izskatās pēc Norvēģijas krāšņajām ainavām. Piemēram, Mozelšleife (Moselschleife) vai Zāršleife (Saarlschleife), kas ir šo upju loki.

Foto: Shutterstock

Vai arī vēl iespaidīgāk - šādu ainavu atradīsiet pie Kēnigzē Bavārijā.

Foto: Shutterstock

Vēlaties redzēt fascinējošas stalaktītu un stalagmītu alas? Tādas apskatāmas vairākās vietās Vācijā. Piemēram, ja dosieties uz "Saalfelder Feengrotten".

Foto: Shutterstock

Esat kādreiz redzējuši Santamonikas slaveno molu ar atrakcijām Kalifornijā? Iespējams, vēl skaistāks ir Rīgenas salas "Seebrücke Sellin".

Foto: Shutterstock

Lai apskatītu akveduktus, arī nav obligāti jābrauc uz Itāliju. Vācijā, Saksijas Šveicē, ir iespaidīgais Basteja tilts….

Foto: Shutterstock

Gājiens pa Lielo kanjonu un citu aizu ir piedzīvojums, ko gribat tuvākajā laikā īstenot. Iespējams, nav nemaz jābrauc tik tālu, jo Bavārijā esošā Partnahas aiza ir tiešām iespaidīga un redzēšanas vērta. Vairāk par aizu lasiet šeit.

Foto: Shutterstock

Arī tie, kas uzskata, ka milzīgas krīta baltas klintis jūras krastā atrodamas tikai Anglijā un Īrijā, kļūdās. Tādas var apskatīt arī Vācijas lielākajā salā – Rīgenā.

Foto: Shutterstock

Tāpat interesantas klintis ir Heligolandes salā, kur piekrastē, piemēram, ir "Garā Anna".

Foto: Shutterstock

Aizbraukt uz Niagāras vai Līgavas plīvura ūdenskritumu Ziemeļamerikā ir par dārgu? Nu, iepējams, šis iespaidīgais ūdenskritums pie Kēnigzē kliedēs skumjas par nesasniedzamo….

Foto: Shutterstock

Neskumstiet arī, ja sāls tuksneši un Andu kalni Dienvidamerikā nav sasniedzami. Apskatiet Hesenes vidienē esošos sāls kalnus, ko dēvē par "Kilimandžaro" un "Kali".

Foto: Shutterstock

Vienmēr esat gribējuši aizbraukt uz Grieķiju un apskatīt uz klints "sēdošo" Meteoras klosteri? Sāciet ar Tušersfeldi, kas ir tikpat iespaidīga.

Foto: Shutterstock

Šajā attēlā redzama vasara Francijas dienvidos, kur plaukst lavandas? Nē, tā ir Lejas Saksija un Luenburgeras pļava (Lueneburger Heide), kur zied virši. Iespaidīgi, vai ne? Turpat ir arī interesants dzīvnieku parks. Vairāk lasiet šeit.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no ceļojumu blogera Maksimiliāna Cendera ieteikumiem, "Theculturetrip" un "TurismaGids" arhīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!