Foto: Atis Maldonis
Šogad pirmo pavasari sagaidīs Usmas Elkraga dabas taka, kas veidota no priežu dēļiem un skaisti izvijusies gar ezeru. Kāpēc gan brīvdienās nedoties to izstaigāt?

Taka meklējama Ventspils novada Usmas pagastā un tā ir 300 metrus gara. Taka ir īpaši pielāgota personām ar kustību traucējumiem, senioriem un ģimenēm ar maziem bērniem, tāpēc patīkamu laiku šeit iespējams pavadīt ikvienam. Dodoties pa izveidoto pastaigu laipu, iespējams lavierēt starp ezeru un kokiem, kā arī uzkavēties labiekārtotā platformā, kur novietoti soliņi.

Foto: Atis Maldonis

Ejot pa Elkraga taku, var novērtēt Kurzemes leģendām apvītākā un skaistākā ezera burvību, atceroties, ka platības ziņā tas ir sestais lielākais ezers Latvijā. No dabas takas paveras skats arī uz Moricsalu – vienu no pēdējām maz pārveidotajām teritorijām, kur jau vairāk nekā 200 gadu nenotiek saimnieciskā darbība.

Foto: Atis Maldonis

Moricsalas unikalitāte ir ļoti vecais mežs, tajā augošie koki sasniedz pat 500 gadu vecumu. Kā "Tūrisma Gids" stāstīja iepriekš, sala ir laba mājvieta retām ķērpju, sūnu un kukaiņu sugām, tā ir vaboļu paradīze un vienīgā zivju ērgļu kolonijas vieta Latvijā. Tur konstatētas 222 tauriņu sugas, dažas no tām nav sastopamas nekur citur mūsu valstī un pat Baltijā. Moricsalas rezervāts iekļauts Eiropas Savienības aizsargājamo dabas teritoriju tīklā "Natura 2000".

Plašāka informācija par ezeru un aktivitātēm apkārtnē atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!